У Чернігові розпочався дводенний турнір з CS:GО та Dota 2, переможці якого поїдуть на гранд-фінал і змагатимуться за мільон

21:44, 18 тра. 2019
 
У Чернігові розпочався дводенний турнір з CS:GО та  Dota 2, переможці якого поїдуть на гранд-фінал і змагатимуться за мільон

У Чернігові розпочався дводенний турнір з CS:GО та  Dota 2. Це регіональний відбір на Перший чемпіонат України з кіберспорту, який відбудеться 11-13 жовтня у Дніпрі. Сьогодні 30 геймерів змагалися між собою у дисципліні  Dota 2. Це 6 команд по 5 чоловік у кожній. Завтра 50 кіберспортсменів гратимуть у CS: GO.  Переможці  поїдуть восени на гранд-фінал, призовий фонд якого - 1 мільйон гривень.

19-річний геймер Дмитро Андрієнко грає в Доту по 15 годин щодня. Цей турнір для хлопця не перший, тому він розраховує, що його команда увійде до ТОП-3.

Дмитро  Андрієнко, кіберспортсмен: «Ця гра потребує дуже багато зусиль, треба багато часу аби її зрозуміти, як в неї грати, як вигравати. Я в місяць, якщо дуже сильно граю, і багато можу заробляти - більше 200-300 долларів.»

Для кіберспорту потрібні спеціальні комп’ютери, геймерські крісла. Їх, а також нагороди,  дала федерація кіберспорту України.

Андрій Адруженко, голова Чернігівського відділення федерації кіберспорту України: «Завдання доти зламати ворожу базу, а завдання КС вбити ворожу команду. Граємо до двох поразок. Один раз програв - і падаєш у нижню сітку, а якщо програєш там, вибуваєш з турніру. У нас є 3 призові місця. За 1 місце – кваліфікація на чемпіонат з призом в 1 мільйон гривень і навушники. За друге місце – 5 мишок. І за 3-є місце 5 ковриків під мишки.»

Потрапити у 3-ку кращих команд планує і кіберспортсмен Дмитро Печуріца.  Він грає в доту по 4 години щодня.

Дмитро Печуріца, кіберспортсмен: «4 години на день.  «Dota» - вона особлива, це командна гра. Можна з друзями пограти. Стратегію ми не будували. Команда гарно тренувалася, і, в принципі, згуртувалася, як колектив. Плануємо бути ТОП -1 або ТОП- 2.»

Студент Єгор Бакал навчається на автомеханіка. Для нього гра в доту, каже хлопець,  це хобі.

Єгор Бакал, кіберспортсмен: «Гра сподобалася дуже давно, і досі є бажання грати в цю гру. Різниці немає ніякої між іншими дисциплінами кіберспорту. Ти просто граєш, тому що тобі подобається саме ця гра. Останнім часом граю 2-3 години на  день, раніше я грав професійно, і це було по 14-15 годин тренування. Я з дому практично не виходив, тому у мене така кіберспортивна комплекція.»