У Новгороді-Сіверському представили виставку учителя малювання із сільської школи

14:47, 16 тра. 2019
 
У Новгороді-Сіверському представили виставку учителя малювання із сільської школи

Виставку учителя малювання із сільської школи можна побачити у Новгороді-Сіверському до середини червня. Відкрилась вона учора.  Зараз Анатолій Осадчий на пенсії, майже все життя прожив у селі Пушкарі і на більшості його полотен – довколишні місця. Саме природу Полісся з усього побаченого за життя, каже Анатолій Осадчий, йому хочеться зображати найбільше.

Анатолію Осадчому – 65, з них кілька років служив на флоті, ще декілька прожив на Закарпатті. Серед трьох десятків картин на його виставці  кілька морських і гірських пейзажів. Решта - види рідного художнику Сіверського Полісся.

«Це з Закарпаття роботи. Я жив там зо два роки. Там по-своєму гарна природа, але вона мені не до душі. Для мене приємніше писати нашу поліську землю, наш поліський край. Навіть взяти найпростіше, там нема сосни. Там  є ялина – смерека, дуби, бук, граб. А у нас і сосна, і верба, і береза, і липа. У мене до цього більший потяг.»

Більшість пейзажів – це Пушкарі і околиці. У цьому селі художник народився, жив і 30 років працював учителем малювання у школі.

«Це дорога до річки Десна біля села Пушкарі. Я там народився, виріс, бігав до річки. Зараз мабуть там не так. Але я все пам’ятаю. Хто з нашої місцини бачив цю роботу, одразу впізнають Пушкарі. От я і вирішив зобразити на пам’ять. Нехай нащадкам залишиться.»

Олексій Шерстюк, відвідувач: «Ця – схоже на ранок. Картина зроблена з любов’ю, тонко. Типу іспанського живопису. Головне, що усі картини, це відчувається, з душею. З душею – це коли людина зобразила все як побачила. Все детально, тонко.»

На відкритті виставки організатори влаштували безкоштовну лотерею. На ній розіграли дві картини Анатолія Осадчого. Номери переможців витягував автор полотен.

Виставка робіт Анатолія Осадчого буде працювати у клубі Княжа Скарбниця протягом місяця.