«Від митців для бійців»: у Чернігові збирають гроші на оптичне обладнання для бійців «Правого сектору»

21:00, 15 тра. 2019
 
«Від митців для бійців»: у Чернігові збирають гроші на оптичне обладнання для бійців «Правого сектору»

Гроші на оптичне обладнання для бійців Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» збиратимуть на виставці у Чернігові. Її відкрили сьогодні в обласному молодіжному центрі. В експозиції - близько шістдесяти робіт художників із Львівської області: їх митці дали для продажу. Детальніше про це – дивіться далі у сюжеті Діни Вонг.

У Чернігівському обласному молодіжному центрі представили благодійний проект «від митців для бійців». Представлені близько шістдесяти робіт, серед яких портрети пейзажі, абстракція та ікони

Наталія Панаско, керівниця обласної організації «Правий сектор»: «Мета виставки у тому, що митці зі Львова на добровольчих засадах вирішили віддати свої робити на продаж, щоб бійці добровольчого корпусу змогли закупити оптичне приладдя.

На кожній картині буде ціна, тобто хто захоче, хто визначиться із картиною, у нас є скринька, туди будуть збиратися гроші, таким чином у нас буде відбуватися виставка.

Найдешевша була близько 500 гривень, найдорожча – біля десяти тисяч гривень, бо там велика рамка.»

Робіт було більше, їх уже встигли продати в інших містах.

«Вона була у Києві, у Львові, вона була в Полтаві, вона має бути в Одесі та у східних містах підконтрольних Україні.»

Володимир Число, командир 28 резервної сотні добровольчого  корпусу «Правий сектор»: «Наша організація «Резервна сотня» їздить воювати у складі третьої окремої стрілкової роти добровольчого українського корпусу на передову. От ми звідти повернулись буквально учора, дізналися про цю виставку, яка проходить тут. І дуже приємно, що люди малюють картини, що люди пам’ятають – уже шостий рік війни пішов. Люди не забувають, люди пам’ятають.»

Катерина Полякова, відвідувачка виставки: «Мені сподобалась картина Богородиця з немовлям. Я поки не готова вкласти гроші, але можливо накопичу. Взагалі, дуже добре, що у нашому місті є така акція, хоч якась допомога солдатам я за.»

Експонуватиметься виставка протягом тижня. Охочі придбати картину мають зв’язатися із організаторами – їх контакти залишатимуться у центрі.