60-х учнів та студентів з різних районів області нагородили сьогодні у Чернігівській ОДА

20:43, 15 тра. 2019
 
60-х учнів та студентів з різних районів області нагородили сьогодні у Чернігівській ОДА

60-х учнів та студентів з різних районів області нагородили сьогодні у Чернігові. В обласні раді їм  вручили книжки та гроші. Усі нагороджені – переможці та лауреати Всеукраїнських і міжнародних олімпіад та інтелектуальних конкурсів. Із однією із нагороджених школярок знайомилась Наталія Гоман.

Конференц-зала обласної ради у Чернігові. Сьогодні тут зібрались школярі і студенти.

Микола Конопацький, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації: «Здобули 67 дипломів різних конкурсів, це і міжнародний конкурс імені Тараса Григоровича Шевченка, це і всеукраїнські учнівські олімпіади. Всі ми пишаємося цими дітками, досягненнями, вчителями.»

Серед запрошених– 11-класниця Прилуцької гімназії №5 Анастасія Дорошенко. Дівчина щороку бере участь у  олімпіадах і конкурсах з української мови та літератури - цього року на Всеукраїнській олімпіаді перемогла. За свої досягнення вона три роки поспіль отримувала президентську стипендію, тепер отримуватиме стипендію Кабміну. У обласній раді їй вручають книжку  про історію Чернігова та тисячу гривень.

На ці гроші дівчина хоче купити вишиванку. Так вона робила і в попередні роки. На сьогоднішнє нагородження вдягла сорочку, яку купила три роки тому.

Анастасія Дорошенко, учениця 11-А Прилуцької гімназії №5: «Вона вже стала символом різних нагороджень, різних перемог у моєму житті. І вона зі мною була із 9-го класу на кожному етапі олімпіади з української мови і літератури. І цього року теж принесла удачу.»

На нагородження Анастасія приїхала з батьками. Їм вручили подяку за виховання доньки.

Наталія Дорошенко, мама Анастасії Дорошенко: «Це такий довгий шлях, наполегливий, і ми разом із нею переживали, готувалися, і досягли. Обмінюємося думками, налаштовую її, щоб не хвилювалась, на позитивний приклад, на позитивний настрій, і що навіть поразки – це теж перемога, це боротьба над собою.

Я підтримую її завжди. У початкових класах це були якісь поради, підказки. Потім у неї з’явилися дуже сильні вчителі-наставники, за що їм дуже вдячна.»

Одна із наставниць  Анастасії – вчителька прилуцької гімназії №5 Наталія Лоза. Вона навчала дівчину українській мові з 5-го до 9-го класу.

Наталія Лоза, вчителька Анастасії Дорошенко з української мови у 5-9 класах: «Радіємо за її успіхи. І працювати з цією дитиною було водночас і легко, але разом з тим і важко. Ця дитина, дійсно, така цілеспрямована, наполеглива, дуже старанна, вміє ставити перед собою цілі і досягати їх.»

Це клас, у якому навчається Анастасія.

– Хто в кого списує? – А у нас ніхто не списує. Усі розумні діти, навчаються самі по собі. 

Андрій Петрик, однокласник Анастасії Дорошенко: «Вона дуже розумна дівчина, допомагає завжди всім, дуже весела і добра дівчина.»

Ольга Яцигура, однокласниця Анастасії Дорошенко: «Для мене, наприклад, Настя завжди була такою подругою, до якої можна було прийти і розповісти будь-що. Намагаємось бути такі самі, як і вона.»