У рамках всеукраїнської акції «Відповідальний пішохід» чернігівські школярі намалювали попереджувальні знаки на найбільш небезпечних пішохідних переходах

18:10, 15 тра. 2019
 
У рамках всеукраїнської акції «Відповідальний пішохід» чернігівські школярі намалювали попереджувальні знаки на найбільш небезпечних пішохідних переходах

Зміни навушники, поклади телефон у кишеню, візьми дитину за руку, переводь велосипед у руках, подивись наліво, направо – такі знаки намалювали школярі на найбільш аварійно-небезпечних пішохідних переходах у Чернігові. Відсьогодні розпочалася Всеукраїнська акція «Відповідальний пішохід». За словами речниці патрульної поліції області Аліни Палуб, такі знаки планують нанести на всі пішохідні переходи міста. Валентина Милько –далі.

11 дня, вулиця Козацька у Чернігові. Патрульні несуть трафарети, школярі вдягають жилети, рукавички і малюють перший знак.

Катерина Хоменко, учасниця акції: «Я вважаю, що не можна переходити дорогу з телефоном, тому що машина може збити.»

Кристина Лісогор, учасниця акції: «Людина, яка в навушниках може не почути машину, яка їде.»

Потім школярі намалювали знаки  «візьми дитину за руку» , «переводь велосипед у руках» та  «подивись наліво, направо».

Аліна Палуб, речниця патрульної поліції області: «Саме ці 5 знаків були вибрані, як ті, які заважають пішоходу і відволікають його.»

Практика цього вже є в Києві, в Одесі, в місті Миколаєві. В Чернігові вона стартувала вперше. Зазвичай люди говорять, що ви тільки псуєте дорожнє покриття. Але це менший відсоток, взагалі пішоходи реагують добре, особливо водії, тому що для них величезна проблема – проблемні пішоходи. Тому водії за і дуже підтримують цю акцію.

Ігор Видра, водій: «Однозначно велосипед необхідно переводити через дорогу. Тому що водій може не побачити. І водій має розуміти, що на переході має знизити швидкість, і пішохід має подивитися, а не бігти під колеса.»

Такі надписи нанесли біля15-го ліцею, 31-ї гімназії, 14-тої, 19-тої, 20-тої та 34-тої шкіл.

Аліна Палуб, речниця патрульної поліції області: «Відповідно до переліку аварійно небезпечних ділянок і саме місце концентрації дорожньо-транспортних пригод саме обрані ці заклади. Які по нашій статистиці, саме на тих пішохідних переходах я не скажу, що ДТП, але певні проблемні місця.»