Відкриття туристичного сезону: у Чернігові запрацював Туристично-інформаційний центр

20:45, 30 кві. 2019
 
Відкриття туристичного сезону: у Чернігові запрацював Туристично-інформаційний центр

У Чернігові відкрили туристичний сезон. Почали із офіційного відкриття туристично-інформаційного центру.

Діна Вонг, журналіст: «Чернігівський туристичний центр працює у місті з листопада 2018 року. Сьогодні з його офіційного відкриття починають туристичний сезон у Чернігові

Марина Антіпова, директорка Туристично-інформаційного центру: «Спочатку тут була резиденція дідуся, потім почали використовувати цей простір для різноманітних зустрічей, тут у нас кулб ап.-ту-дейт, тут у нас зібрання амбасадорів наших чернігівських.»

Хоч центр офіційно не відкривали – сюди вже приходили туристи. Шестеро залишили свої відгуки ось у цій книзі.

Марина Антіпова, директорка Туристично-інформаційного центру: «Всі відгуки надзвичайно особливі, бо люди їх пишуть щиро, і це особливо, бо це перша емоція, яку вони отримали у місті

Працівників центру – троє, двоє із них володіють англійською. Вони мають допомагати туристам із плануванням відпочинку у місті.

Марина Антіпова, директорка Туристично-інформаційного центру: «Для початку треба відштовхуватися від мети туриста: якщо просто відпочити – запропоную екскурсію. Якщо у справах – запропоную хостели, і потім уже підберемо програму, якщо є така штука, як гастро туризм, – тоді ми розкажемо, де можна смачно поїсти і попити 

Є у центрі і спеціальне електронне табло, яке містить базову інформацію для туриста. Адміністраторка центру Каріна Реман показує, як ним користуватися. Відомості поділені та розділи, серед них «Варто побачити».

Каріна Рейман, адміністратор Туристично-інформаційного центру: «Є категорії, залежить від бажання туриста, щоб він хотів побачити: місця паломництва, архітектурна споруда, яка є в нашому місті.»

Для кожного культурного об’єкта є своя довідка.

Каріна Рейман, адміністратор Туристично-інформаційного центру: «Вся інформація написана нами особисто, оброблена нами, виправляємо можливо якісь помилки.»

Перші на сьогодні гості – це учасники загальноукраїнського форуму «Туристичні практики 2019». Серед них і президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга. Він вітає із офіційним відкриттям центру та повідомляє новину, яка стосується його майбутнього.

Іван Ліптуга, президент Національної туристичної організації України: «Туристичний центр міста Чернігова буде другим сертифікованим центром в Україні - коли ми отримаємо цей сертифікат – у червні.»

Йдеться про відповідність міжнародним стандартам, відповідати яким мають туристичні центри. Перший центр, який отримав сертифікат – Запорізький.

Іван Ліптуга, президент Національної туристичної організації України: «Стандарт говорить про такі речі, як і що має бути в центрі з приводу інфо-послуг, щодо його оформлення ззовні та інтер’єру, які мають бути знання, які комерційні послуги може надавати центр, як підгодити до статистики і як центр має відігравати важливішу широку роль, ніж надання інформації, а  й бути консолідатором усіх учасників туристичного ринку.»

Представники Чернігова та гості підписали лист у майбутнє, який зберігатиметься у центрі. Також тут, на місці, завірили його печаткою.