300 фігур великодніх яєць розвісили сьогодні діти на деревах та кущах біля П’ятницької церкви у Чернігові

20:38, 26 кві. 2019
 
300 фігур великодніх яєць розвісили сьогодні діти на деревах та кущах  біля П’ятницької церкви у Чернігові

300 фігур великодніх яєць розвісили сьогодні діти на деревах та кущах  біля П’ятницької церкви у Чернігові.  Роблять це вчетверте, каже авторка проекту Олена Рогова. Розмальовували деревяні фігури учора вихованці навчально-реабілітаційного центру №2 разом з учнями приватної школи. Перед тим діти самі їх випиляли.

Святослав Залінський, учень приватної школи: «Ось, але я це не робив, у мене було набагато красивіше. Ось моє яєчко. Я спіймав його. Тут багато символів. Паска ще є. Верба, море. З двох боків сонечко. «Христос Воскрес» ще тут є. По-перше, я зробив багато виробів за цей увесь тиждень, а по друге, цей день вирішальний – далі буде Пасха.»

Брат Святослава, шестирічний Назар Залінський, теж вішає на кущ фігуру яйця

Назар Залінський, учень приватної школи: «Наступного дня намалював - це прапор України, щоб закінчилася війна. А це сонце таке помаранчеве. Небо, море, травичка.»

Учитель трудового навчання Андрій Дудко допомагає вихованцям навчально-реабілітаційного центру №2 розвішувати великодні фігури. Каже, допомагав і виготовити 100 дерев’яних трафаретів.

Андрій Дудко, учитель трудового навчання навчально-реабілітаційного центру №2: «У нас діти настрою -  сьогодні у Ларіона настрій добрий, я його забрав, тому що Богдан сидить на лавці, надувся, не хоче -  настрій поганий. У Ларіона настрій добрий -  кажу, поїхали вішати, поїхали.»

Владислав Новіченко, вихованець навчально-реабілітаційного центру №2: «Мені дуже подобається це робити.»

Владислава Фефелова, вихованка навчально-реабілітаційного центру №2: «Тому що квіточки мені подобаються.»

Олена Рогова, авторка проекту: «Можна приходити в будь-який час, милуватися - ми їх не знімаємо. Їх забирають, на наступний рік вони не залишаються. Минулого року ми розвісили близько 500 шаблонів, цього – трохи менше.»

За словами авторки проекту Олени Рогової, завтра біля П’ятницької церкви планують встановити фігури великодніх зайців, які діти розмальовували вчора.