«Живим коридором» провели на строкову службу до армії призовників у Чернігові

21:36, 24 кві. 2019
 
«Живим коридором» провели на строкову службу до армії призовників у Чернігові

«Живий коридор» створили сьогодні містяни і учні шкіл біля Катерининськогохраму у Чернігові. Так проводжали 70 строковиків з усієї Чернігівщини до лав Збройних Сил України. Одному із них, Дмитру Сукачу повістка до армії прийшла на день народження.

12-та дня, біля Катерининського храму у Чернігові зібралися містяни та учні шкіл, щоб провести 70 юнаків на строкову службу. Для них співають пісні і танцюють. Потім військовослужбовці вшановують пам’ять загиблих бійців. Матері загиблих на Сході воїнів дарують строковикам обереги. А діти - ляльки-мотанки. До війська юнаків проводжають під звуки військового оркестру. До військкомату стрій призовників йде живим коридором.

Олена Степанова приїхала з Михайло-Коцюбинського провести на службу до війська свого єдиного сина. Дмитру 20 років, до призиву працював слюсарем, у вільний час співав.

Дмитро Сукач, строковик: «Чесно кажучи, не хотів, але ховатися від цього не збирався. А повістку отримав на свій день народження. Наступного дня пішов воєнкомат, сказав: все, йдемо.»

Олена Степанова, мати строковика: «Це мій син. Найкоханіша людина у всьому всесвіті. Одночасно дуже важко, болить серце і душа. Але я відчуваю гордість.»

Тепер, каже Дмитро, хоче потрапити в прикордонні війська і стати кінологом.

Тетяна Тисік прийшла проводжати 19-тирічного сина Максима Марковського на строкову службу. Каже, боїться, щоб сина не відправили на війну.

Тетяна Тисік, мати строковика: «Шкода, якщо на війну відправлять. Щоб війна швидше закінчилась. Служити потрібно хлопцям.»

Максим Марковський, строковик: «Прорвемося.»

На Донбас строковиків відправляти не будуть, каже обласний військовий комісар Олександр Криворучко.

Олександр Криворучко, обласний військовий комісар: «Команди йдуть до державної прикордонної служби. У навчальний центр в Старичах, Львівська область. Також в Житомирську область в десантний підрозділ штурмових військ.»

За словами Олександра Криворучка, цієї весни до навчальних центрів планують направити 572 строковиків. Вони служитимуть у Збройних Силах, Нацгвардії, прикордонній службі, та Держспецтрансслужбі. Ті, хто має вищу освіту, служитимуть рік, хто не має – півтора.