У Новгороді-Сіверському почали демонтувати міст через річку Віть

20:25, 23 кві. 2019
 
У Новгороді-Сіверському почали демонтувати міст через річку Віть

Міст через річку Віть в Новгород-Сіверському районі почали демонтувати. Сьогодні зрізають залізні перила. До цього три дні йшли підготовчі роботи. Проїзд мостом поки що є. Від завтра, каже головний інженер підрядної організації Костянтин Кушнір, автотранспорт через міст не пускатимуть.

На мосту через річку Віть автогеном зрізають металеві перила. Це перший етап робіт з капітального ремонту напливного моста, каже головний інженер організації підрядника Костянтин Кушнір.

Костянтин Кушнір, головний інженер ТОВ «ТрансСтройКапітал»: «Роботи вже розпочалися, знімаються, як ви бачите, поручні, демонтуються. Наступним етапом буде огороджувальна стрічка, вивезення. Тобто ведуться підготовчі роботи для зняття настилу.»

Скільки триватиме ремонт, головний інженер сказати не може. Каже, все залежить від стану понтонів. Перші два замінять на нові. Їх вже привезли. Інші планують по черзі діставати і ремонтувати.

Костянтин Кушнір, головний інженер ТОВ «ТрансСтройКапітал»: «Подивимося, як достанемо, перевернемо, скільки там і як їх зварювати. Зараз не можна нічого сказати, бо не бачимо, яке там днище, які боковини, що взагалі є. Чим далі ми йдемо, тим більше впевнюємося в масштабі трагедії цього моста. Тому що, у порівнянні з трьохтижневим обстеженням його, - він ще більше просів, більше затоплений.»

Демонтаж споруд моста планували розпочати в понеділок, сказав головний інженер. Затримка виникла через пожежі у Биринському лісі, що за рікою. Там лісничим працює Григорій Гуща. Він якраз прямував через міст на роботу.

Григорій Гуща, головний лісничий Биринського лісництва: «Десь приблизно до 0,3га згоріло, низовою пожежею пройшлося, сильних збитків не було. А так запаслися пально-мастильними матеріалами у лісництві: солярку,  бензин. На пару місяців вистачить. З директором ТОВ «Відродження» узгодили – у випадку пожежі у них є авто з цистерною. Ну а міст робити треба, бо чи раніше, чи пізніше він потоне.»

З села Івот до Новгорода-Сіверського їде автомобілем Юрій.

Юрій Євменов, водій: «Через Шостку буду їздити, а що робити. Погано, звісно, що перед Великоднем закривають. Прокопівка залишиться, Бирине – вони всі на службу приїздять, а так не приїдуть.»

Автотранспорт мостом поки що їздить. Вже стоїть знак заборони проїзду, але їздять до завтрашнього дня.  Як каже головний інженер підрядної організації по ремонту моста, від завтра проїзд буде заборонений. Кажуть, поставлять цементні брили. Через річку Десна проїзд залишається поки що відкритим, принаймні до Великодня.

Як ми вже повідомляли раніше, ремонт обох мостів: Через Віть та Десну планують завершити до вересня, на ремонт першого моста – через річку Віть з державного бюджету виділяється 4,5млн.грн.