У 99 років чернігівець сам прийшов голосувати на дільницю

16:30, 21 кві. 2019
 
У 99 років чернігівець сам прийшов голосувати на дільницю

99-річний чернігівець Михайло Єдомаха відмовився від голосування на дому  і сам прийшов на дільницю віддати голос за свого кандидати в президенти України. Він найстарший виборець на своїй дільниці, сказала UA: Чернігів голова комісії Марина Гуляй. Чоловік не пропустив жодних виборів, каже, і ці не стали виключенням.

Михайло Єдомаха вдягає свій святковий костюм і краватку. Так  99-річний виборець  разом з дружиною готується йти голосувати.

Михайло Єдомаха, 99-річний виборець:  «Я народився у 1919 році, за радянської влади. Працював у відділі культури більше 30 років, займав різні посади.  І бачу майбутнє України –  це багата країна. У нас дуже працелюбний народ. Тут все є.»

Валентина Єдомаха, дружина: «Він публічна людина, і сам брав участь у виборах, і завжди ставився до виборів дуже серйозно.»

Разом родина Єдомаха 25 років. Так кожні 5 років вони разом йдуть на дільницю, яка поблизу їхнього будинку у 22-му ліцеї. У кабінку для голосування Михайло Єдомаха заходить не один. Разом з ним чоловік, який стояв у черзі на голосування. Це не є порушенням, каже голова дільничної комісії Марина Гуляй.

Марина Гуляй, голова дільничної комісії № 741005 205-го округу: «Голосував в кабінці він не один, але це не є порушенням. Він зайшов з незнайомою людиною, яка також прийшла на дільницю. Незнайома людина має право зайти в кабінку для голосування і допомогти людині в похилому віці, яка не може зробити цього сама. У нас на дільниці приблизно біля 10-ти таких жителів від 25-го року народження і вище. Зазвичай вони голосують на дому. В нас є 6 людей, до 3-х пішли наші члени комісії голосувати на дому. Такий як був у нас 99-річний виборець він у нас голосував на минулих виборах і сьогодні він сказав, що до нього не треба приїжджати.»

Валентина, Єдомаха дружина: «Будемо чекати результатів виборів, а потім будемо трудитися. І чекати, як новий президент прийме нові закони, або ж інший – хто переможе. Ми їм обом бажаємо натхнення і доброї праці.»