У школі в Любечі вибухнув бойлер

18:50, 19 кві. 2019
 
У школі в Любечі вибухнув бойлер

Харчування дітей в школі у Любечі Ріпкинського району, де вчора о пів на шосту вечора в їдальні вибухнув водонагрівач, відновлять на початку наступного тижня.  У  спортивній залі цієї школи, де розташована виборча дільниця  206-го  округу, – вибори відбудуться. Про це UA: Чернігів сказав голова обєднаної територіальної громади Сергій Пінчук. Попередня причина вибуху – зношеність бойлера, якому майже 40 років.

Юрій Пилипенко, директор школи: «Бойлер знаходився саме тут, біля цієї стіни. Постраждала вона не так, як виглядає зараз. Вона аварійна, тому ми її демонтуємо. Причина в тому, що він використовувався надтривалий термін і бойлер з 1980 року, тобто понад 40 років вже працює.»

Вибух стався вчора, о пів на шосту вечора. Дітей та вчителів у школі не було, каже її директор Юрій Пилипенко. Водонагрівачу 40 ороків. Його планували  замінити.

Юрій Пилипенко, директор школи: «Писали звернення до адміністрації, але, як то кажуть, всього не охопиш. Ніхто не сподівався, що може так статися.»

Їдальня у школі відсьогодні не працює. Під час вибуху тут повилітали 6 вікон. Їх поки закрили дерев’яними дошками. На кухні побитий посуд.

Сергій Пінчук, голова Любецької ОТГ: «Вікна старенькі, і, якби вони були і нас більш новіші, то вони б не повилітали, а так старі і пошкодили. За нашими підрахунками 1 вікно буде коштувати 6-7 тисяч гривень, а ще двері треба замінити. Кухня наша працює, не працює мийка і немає бойлеру, тому посуду помити не можна.»

Навчання у  Любецькій школі розпочалося  сьогодні о 9-й ранку.

Тетяна Сердюк, вчителька 1-го класу: «О 9-й годині по дзвонику розпочався 1-й урок. Ми завершуємо сьогодні на уроці тему «Світ рослин». Діток у класі у нас троє, але це не пов’язано з тим випадком, який стався у школі. Діти хворіють. У нас діти сьогодні прийшли зі сніданками - зі своїми боксами, у яких вони приносять їжу, і проблем з цим немає.»

Катерина Панченко, першокласниця: «Я сьогодні принесла з собою у школу бутерброд з ковбасою і морквою.»

У школі на уроках сьогодні 186 дітей. Навчається у закладі 202 учня.   

Микола Конопацький, начальник управління освіти облдержадміністрації: «Навчальний процес продовжується, тут не постраждав навчальний корпус, ви бачили лише ж їдальня. Будемо вирішувати, як пришвидшити процес ремонтних і відновлювальних робіт. З 15 населених пунктів підвозяться діти, і їх треба покормити, і біля 40 підвозяться. Статусу повної школа немає, але на розгляді сьогодні, адже вона найбільша.»

У спортивній залі школи розташована виборча дільниця 206-округу. Вхід до неї опечатаний. Тут у неділю зможуть проголосувати майже 1700 людей.

Сергій Пінчук, голова Любецької ОТГ: «Ця дільниця знаходиться в спортивній залі школи, але ніяким чином це приміщення не постраждало. Вибори в громаді відбудуться згідно з чинним законодавством.»

Скільки коштуватиме відновлення шкільної їдальні бюджету громади, Сергій Пінчук сказав,  поки не відомо. Зараз проводять підрахунки.