Всі дільничні виборчі комісії на 6-ти округах Чернігівщини сформовані повністю

20:59, 16 кві. 2019
 
Всі дільничні виборчі комісії на 6-ти округах Чернігівщини сформовані повністю

Всі дільничні виборчі комісії на 6-ти округах Чернігівщини сформовані повністю. Про це нам розказав голова обласного осередку комітету виборців України Володимир Андрійченко. За його словами, кворум є на всіх дільницях. Для кворуму потрібні 9 членів комісії, кандидати подали щонайменше 10. Тобто, будь-які рішення, які комісія прийматиме повним складом одноголосно, будуть правомочні, сказав Володимир Андрійченко. Вчора, з його слів,  члени виборчих дільниць завершили розносити запрошення на вибори Президента. Наразі комісії отримують печатки та посвідчення.

Володимир Андрійченко, голова обласного осередку комітету виборців України: «Вчора були створені дільничні виборчі комісії. Склад в повному обсязі. Про кількісний склад наразі важко говорити, тому що йдуть заміни. Не всі члени комісій погоджуються працювати, хоча стислі терміни. Винагорода від держави складає близько 500грн., тому у великих містах – Чернігові, Ніжині, Прилуках люди, дізнаючись про суму винагороди, не завжди готові попрацювати.»

Сформовані всі 217 дільничних комісій у 210-окрузі, до якого входять Прилуки, Прилуцький, Козелецький та Бобровицький райони. Про це сказав голова окружної комісії Вадим Чайка.  Найбільше проблем, з його слів, було з дільничними комісіями в Козелецькому районі.

Вадим Чайка, голова окружної виборчої комісії 210-го округу: «Не вистачало, дійсно, в нас станом на позавчора 750 членів дільничних виборчих комісій. Причини різні, якби, я так розумію, через оплату мабуть. Справа в тому, що якщо окружна комісія вводить до складу дільничної виборчої комісії людину, то людина отримує виключно добові, тобто за дві доби на виборах. На сьогоднішній день всі дільниці в нас по складу закриті і розпочинають роботу. Зараз куратори зв’язуються з головами дільничних виборчих комісій та з’ясовують чи запустилися вони, чи працюють, чи прийняли присягу.»  

Нагадаємо, вчора людей для формування дільничних комісій не вистачало у трьох з шести округів на Чернігівщині: 206-му, 209-му та 210-му. Учора ж, 15 квітня, окружні комісії мали закінчити формувати склад дільничних комісій. Останній термін подання до ОВК кандидатур до складу ДВК від кандидатів у Президенти був 12 квітня. Від Володимира Зеленського до окружних комісій подали по 8 кандидатур на великі дільниці, по сім на середні і по шість на малі. Від Петра Порошенка – по дві кандидатури. Про це сказав голова чернігівського осередку Комітету виборців України Володимир Андрійченко.