Порошенко шукає волонтерів для роботи в ДВК на Чернігівщині

18:31, 14 кві. 2019
 
Порошенко шукає волонтерів для роботи в ДВК на Чернігівщині

Штаб  кандидата на пост президента України Петра Порошенка чекає на волонтерів, які стануть членами дільничних виборчих комісій.

Про це Порошенко сказав сьогодні під час спілкування із журналістами на НСК "Олімпійський", відповідаючи на запитання про нестачу членів ДВК, зокрема, на Чернігівщині.

"Ці питання  точно треба задавати не кандидату. У нас є речник штабу пан Медведєв. І я попрошу його, щоб  завтра він  ретельно поінформував щодо заповнення квот.  Наскільки мене інформує штаб, зараз через гарячу лінію іде мобілізація волонтерів, які на добровільних началах разом з нашим штабом візьмуть участь і в якості спостерігачів, і в якості членів комісій. І в мене прохання одне - друзі, знайдіть гарячу лінію нашого штабу, зареєструйтеся волонтером, я так розумію, приділіть окрему увагу Чернігівській області -  там, де сьогодні, за інформацією, може бути певна нестача. Зареєструйтеся, приходьте і в якості спостерігачів, і членів комісій", - сказав Петро Порошенко.

Як сказав член окружної виборчої комісії 205-го округу із центром у Чернігові від кандидата Володимира Зеленського Олександр Гашпар, 12 квітня від Зеленського в ОВК подали по 8 кандидатур на великі дільниці, по 7 кандидатур на середні і по 6 на маленькі.

«Це передбачено 85-ю статтею Закону "Про вибори Президента України". Від Петра Порошенка було подання  по 2 кандидатури членів ДВКЗ необхідних 503 членів дільничних комісій зараз є  близько 400, майже всі великі дільниці укомплектовані, загрози зриву виборів нема. Законом передбачено, що ми маємо сформувати ДВК в кількості 16 осіб (великі дільниці), 14 осіб (середні), 12 (малі). Якщо ми, наприклад, сформуємо середню дільницю у кількості 10 осіб, це менше ніж встановлено Законом, але достатньо для її нормальної роботи. Якщо ніхто з кандидатів не оскаржить таке наше рішення до суду, то в принципі така ДВК з неповним складом, на мою думку, має право на існування. Закон з цього приводу мовчить і там є прогалина в цьому питанні, якщо ЦВК нічого не скаже з цього приводу, то я буду пропонувати затверджувати дільничні комісії з тією кількістю членів, що будемо мати. Головне, аби був кворум», - сказав Гашпар.

Ми також намагаємося отримати інформацію щодо нестачі членів ДВК і в інших округах на Чернігівщині.

Як сказав керівник осередку Комітету виборців України в Чернігівській області Володимир Андрійченко, така ситуація із формуванням ДВК  спостерігається по всій Україні.

Нагадаємо, останній термін внесення до ОВК подань щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій від кандидатів у Президенти був 12 квітня. 

Сформувати склад ДВК тепер мають окружні виборчі комісії. В них є час до 15 квітня включно.