У Новгороді-Сіверському прибрали міський парк і Замкову гору

21:27, 13 кві. 2019
 
У Новгороді-Сіверському прибрали міський парк і Замкову гору

25 причепів сміття зібрали і вивезли сьогодні у Новгороді-Сіверському. На толоку вийшли більше сотні працівників бюджетних установ міста. Техніку для вивезення сміття безкоштовно надали підприємства і приватні підприємці.

 

Це Замкова гора у Новгороді-Сіверському. Її від сміття прибирають працівники міської ради.

 

Олег Бондаренко, міський голова: «Чотири роки поспіль ми беремо участь у прибиранні Замкової гори, наводимо тут лад. Влітку косимо траву. Зараз долучились працівники міської ради до суботника і вигрібаємо сміття. Цього року сміття значно менше. І наші люди стали менше смітити, і ми стали частіше прибирати.».

 

 У міському парку також  триває прибирання. Тут працює 6 одиниць техніки на даний момент. Вивозять, переважно, листя опале, тому що робітники кажуть, сміття такого, як папір чи пластикові пляшки – такого мало.

 

Сергій Гончаренко, директор територіального центру: «Дерева як були торік, то і зараз ті ж самі – тому сміття стільки ж . Чесно кажучи, ніякого такого паперу дуже багато я не бачив. Там десь таке побутове сміття є, а в основному листя.».

 

      На Замковій горі працювали з граблями переважно жінки, у парку - самі чоловіки. Більшість сміття, яке вивозять – торішнє опале листя, каже підприємець Роман Круглик.

 

Роман Круглик, приватний підприємець:  «Скільки вже сміття відвезли? – Третій причеп. – А так багато машин? – Багато, від кожної організації по дві машини, по одній.».

 

 На прибиранні працювало 14 машин. Їх безкоштовно надали приватні підприємці і підприємства міста. Всього з парку вивезли за день понад 25 причепів сміття.