У Прилуках колишні учасники АТО відкрили гурток робототехніки для дітей

16:54, 25 бер. 2019
 
У Прилуках колишні учасники АТО відкрили гурток робототехніки для дітей

Гурток робототехніки відкрили в Прилуках у місцевому агротехнічному коледжі. Його для дітей військовослужбовців та дітей з малозабезпечених сімей заснували колишні військовослужбовці з громадської організації «Учасники АТО «ЩИТ». Заняття в гуртку вестимуть викладачі агротехнічного коледжу. Гроші на його відкриття гуртка дали знайомі з підприємства «Щит-Агро». Як пройшло перше заняття в гуртку – далі в сюжеті наших прилуцьких колег.

Школярка Маргарита Дрімуш – одна із 15 учасників гуртка робототехніки у Прилуках. Вона намагається скласти першу в своєму житті електросхему. З першого разу не виходить.

Скласти схему їй допомагає ініціатор створення гуртка – голова громадської організації учасників АТО «Щит» Павло Красноок.

У четвертокласника Дениса Лавренчука скласти схему виходить з першого разу. 

Вікторія Дронь - керівник гуртка робототехніки. Вона викладає фізику та астрономію студентам Прилуцького агроколеджу. Зараз ж її завдання  - навчити дітей складати електронний конструктор.

Заняття у гуртку проходитимуть раз на тиждень. Ідея його створення виникла у Павла Красноока під час навчання на курсах в громадській організації «Юридична сотня». Одна із вимог на курсах – написання грантового проекту, який в подальшому можна втілити у себе в місті. Гроші на його реалізацію дають міжнародні організації.

Чекати грантових грошей не стали, каже Павло Красноок. Їх на запуск роботи гуртка дали знайомі Павла.