Жоден претендент не подав заяву на участь в конкурсі із призначення управителя багатоквартирного будинку у Прилуках

19:37, 23 бер. 2019
 
Жоден претендент не подав заяву на участь в конкурсі із призначення управителя багатоквартирного будинку у Прилуках

Жоден претендент не подав заяву на участь в конкурсі із призначення управителя багатоквартирного будинку у Прилуках. Про це сказав начальник управління ЖКГ Олег Созінов. Так само, жоден будинок ще не визначився з управителем. Конкурс міськрада оголосила 9 березня. Він закінчиться 8 квітня. У місті проходять збори мешканців багатоповерхівок стосовно визначення способу управління будинком. Їх проводять представники комунального підприємства «Прилукижитлобуд» - єдиного, яке нині обслуговує всі багатоповерхівки в місті. 

Це збори жителів 30 багатоповерхівок району військового містечка у Прилуках. До 8 квітня вони повинні визначитись: обрати управителя, чекати поки його призначить міська рада, або створити ОСББ. Про вимоги до управителя будинку розповідає юристка КП «Прилукижитлобуд».   

Олена Леута, юрист КП «Прилукижитлобуд»: «Управитель повинен мати досвід роботи у сфері житлово-комунальній, повинен мати матеріально-технічну базу, мати штат працівників які б виконували ті чи інші роботи. Якщо це юридична особа вона повинна мати в своєму штаті хоча б одного працівника який би мав кваліфікаційний сертифікат менеджер-управитель  багатоквартирного будинку, тобто це вже послуги, які будуть надаватися на професійному рівні якщо це фізична особа то сама ця особа, яка зареєстрована як фізособа, повинна мати такий сертифікат. Вона повинна бути кваліфікованим менеджером управителем багатоквартирного будинку групи будинків.»

«Прилукижитлобуд» нині єдине підприємство, яке обслуговує всі 268 будинків в місті. Як сказав директор КП «Прилукижитлобуд» В’ячеслав Сивенко, обслуговувати їх планують і після проведення конкурсу.  Тарифи пропонуть підвищити у 2-3 рази.

Як пояснив В’ячеслав Сивенко, така вартість повного переліку послуг. Від частини з них можна відмовитись.

Як сказав начальник управління ЖКГ Олег Созінов, станом на зараз жоден претендент не подав заяву на участь в конкурсі із призначення управителя багатоквартирного будинку у Прилуках.

 

Читайте також: У Прилуках обирають управителів багатоквартирних будинків: міська рада оголосила конкурс