До Чернігова на зустріч із виборцями приїхала кандидатка у Президенти України Юлія Тимошенко

21:20, 22 бер. 2019
 
До Чернігова на зустріч із виборцями приїхала кандидатка у Президенти України Юлія Тимошенко

Сьогодні до Чернігова на зустріч із виборцями приїхала кандидатка у Президенти України Юлія Тимошенко. Як це було – знає Анастасія Лоза.

На Красній площі у Чернігові починають збиратися люди. За 50 хвилин тут мають зустрітися із кандидатом в Президенти України Юлією Тимошенко. В’їзд на площу зі сторони проспекту Миру біля Драмтеатру та Молодіжного центру перекрито патрульною поліцією.

На площу люди йдуть групами.

Надія, жителька Менського району: «Приїхали на зустріч з кандидатом Юлією Тимошенко. 0035 А звідки? – З Менського району. – А багато вас їхало? – Багато. Усі бажаючі навіть не помістились в автобус.»

Валентина Боровик, жителька Менського району:

– Чи багато вас приїхало? Як їхали? – Багато. Он дивіться. Скільки нас їде.

Прямуємо в сторону, звідки йдуть люди. Біля місцевого РАГсу  - припарковані вже порожні автобуси. У водіїв питаємо, кого везли та куди.

«Нічого я не знаю, мені виписали путьову, сказали поїхати туди, стать і стоять, я і стою.»

Василь Піпаш, водій:

– Розкажіть будь ласка,кого ви сюди везли? – Людей.  – А звідки? – З Мени. З Дягової. – А ви знаєте чому? – Так. – Розкажіть, будь ласка. – Юлія Володимирівна приїжджає. – А багато людей було. – Десь 50 у нас.

Хто платив за перевезення, не знає.

Представник «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» в облраді та співорганізатор зустрічі Сергій Пащенко каже: «Це люди на місцях, з районів, шукали. Дуже багато перевізників, які членами нашої команди, і більшість надало можливість, свої автобуси в тому числі безкоштовно .»

На зустріч Юлія Тимошенко приїздить о 12.15.

Зі сцени обіцяє відновити мир в країні шляхом міжнародних перемовин з країнами – гарантами Будапештського меморандуму.  А також підвищити пенсії та знизити ціни на комунальні послуги. Політолог Павло Катеринчук програму Юлії Тимошенко оцінює так.

Павло Катеринчук, політолог: «Більшість тих лозунгів, які ми чуємо, в тому числі у програмі Юлії Володимирівни, вони не мають жодного відношення до інституту Президента. Тому що Президент не займається економічними питаннями, тарифами, цінами на газ. Це взагалі не входить в компетенцію інституту Президента.

Це компетенція голови уряду і відповідних структур, які відповідають за ПЕК та тарифну політику.»

Тамара Горбач, чернігівка:

– Хочем, щоб жінка внесла зміни, що поміняла на краще, віримо. – А ви знайомі з її програмою? – Знайома, читала, отаку товсту. – А що більше вам імпонує? – Ой там так багато цифр, все, що там написано, то не для нашого розуму.

Ніна Гайдай, жителька Ніжинського району:

«Хороша у неї програма, і пенсії, і культурна, і заводи. Щоб відновити фабрики, щоб газ був нам дешевший.

Ніхто нам нічого не платив, ми навіть торби з дому побрали, яєць і сала наварили.»

Євдокія Блучая, чернігівка: «Я цікавлюся політикою. Тому мені цікаво всіх політиків прослухати. За кого віддати голос свій, потім обрати.»

На сцені Юлія Тимошенко виступала півтори години. Після просимо кандидатку відповісти на кілька питань, у відповідь чуємо…

«Трошки пізніше.»

Пізніше з нею нам поспілкуватись не вдалося.

Люди ж площі групами прямують назад до автобусів до РАГСу, військового госпіталю та історичного музею на Валу.