Дмитро Суярко повернувся з Кубку світу з лижних гонок здобувши комплект нагород. Тепер готується до нових змагань

15:39, 22 бер. 2019
 
Дмитро Суярко повернувся з Кубку світу з лижних гонок здобувши  комплект нагород. Тепер готується до нових змагань

Перше тренування після повернення з фіналу Кубку світу з лижних гонок провів на лижній базі в Чернігові паралімпієць, біатлоніст і лижник Дмитро Суярко. Змагання були в Японії, звідти спортсмен привіз комплект медалей. До Чернігова повернувся 4 дні тому. До цього хлопець був на чемпіонаті світу з зимових видів спорту у Канаді, звідти теж привіз комплект нагород. З якими емоціями Дмитро повернувся додому, чим займається між змаганнями та як готується до наступних стартів, розкаже Наталія Гоман.

Ці нагороди Дмитро Суярко здобув цього сезону на чемпіонаті світу з зимових видів спорту у Канаді та Кубку світу з лижних гонок у Японії.

«Бігаєш, по одній заробляєш, а потім в кінці кажуть: «Так, треба надіти, треба з усіма медалями». Ти їх надіваєш, а вони такі тяжкі. Складаю обережненько, ціную їх, тому що знаю, наскільки складно було терпіти на всіх цих гонках, на всіх цих стартах, щоб завоювати їх, ці медалі.

Їх 9. Це найвдаліший мій виступ, найвдаліший сезон.

Перед чемпіонатом світу був один із етапів Кубку світу і тут завоював бронзу ось таку.

Найосновніші старти цього сезону – це чемпіонат світу. Ось 4 медалі з чемпіонату світу. Повний комплект. Були дуже гарні, тож довелось всі завоювати.

Фінальний етап Кубку світу був у Японії у місті Саппоро. Це медалі звідти.

Я побачив, які гарні медалі, перед своїм стартом. І так їх захотілось. Думаю: все, відсьогодні працюю від початку до кінця.

Там 4 гонки було, в трьох здобув нагороди. Хотілось повний комплект. Уже на останній гонці біг і думаю: «Так, сьогодні золото є, срібло є, треба бронзу для повного комплекту, для повного морального задоволення».

За весь сезон, якщо ти добре виступаєш, то отримуєш кришталеву медаль – показник того, що ти був на високому рівні протягом усього сезону.»

22-річний Дмитро Суярко родом із села Вертіївка Ніжинського району. Там у 2012-му він закінчив 9 класів і переїхав до Чернігова, аби займатися лижним спортом і біатлоном.

«В селі була ситуація, коли я ще маленьким бачив, як у школі старшокласники зимою їздили на уроках фізкультури на лижах. Але поки я доріс до того віку, то вже в школі їх не було.

Спочатку всі вагалися, це був дуже важкий момент, щоб відпустили до Чернігова.

Тут потрапив до тренера Сторожка Володимира Петровича, який показав мені, що таке лижі.

Я навіть не знав, так можна сказати, із якої сторони до них підійти.»

На лижній базі в Чернігові спортсмен проводить перше після повернення з Японії тренування.

Зараз у Дмитра півторамісячна відпустка. Хлопець збирається поїхати додому до батьків, потім – повернутися до Чернігова і знову тренуватися.

«Зараз такий період у нас, у спортсменів, перехідний. Тренування зараз лише такі, щоб підтримувати форму, тож зараз більше сам тренуюся, якщо є час, тому що зараз приїхав, ще ж є вищий навчальний заклад, де я навчаюсь, тож потрібно і там встигати, показувати те, що не лише на трасі я герой-чемпіон, але і в навчанні потрібно, щоб все було добре.

Якщо брати паралімпійський спорт, то наступні змагання у нас десь будуть перед новим роком. Це буде перший етап Кубку світу. Але до цього етапу ще ми будемо багато виконувати роботи, тому  що є літня підготовка, осіння підготовка і в кожному з цих етапів будемо працювати, вдосконалюватись, тому що в мене немає з шести гонок шість золотих медалей, значить, є над чим працювати.

Ти показав високий результат, ти кожного сезону повинен його показувати.»