Від завтра у Чернігові автобус №41 частково змінить свій маршрут: як до цього ставляться жителі мікрорайону Астра?

17:37, 19 бер. 2019
 
Від завтра у Чернігові автобус №41  частково змінить свій маршрут: як до цього ставляться жителі мікрорайону Астра?

Від завтра у Чернігові автобус №41 сполученням «Хімволокно – Готель «Україна» частково змінить свій маршрут. Зміни стосуватимуться мікрорайону Шерстянка. Про це сказав речник Чернігівського тролейбусного управління Микита Вікторов. Як тепер їздитиме 41-й автобус та що з цього приводу думають люди, які ним користуються, дізнавалася Олександра Денисенко.

З 20 березня автобус №41 частково змінює свій маршрут. Якщо раніше він пролягав вулицею Ціолковського, то тепер пролягатиме вулицями Дмитра Самоквасова та Текстильників.

Катерина Булко на зупинці «УкрСіверБуд» чекає на свого онука-першокласника, який має їхати із 34-ї школи. Вони живуть у мікрорайоні Астра. Жінка каже: для них такі зміни у маршруті 41-го автобусу на краще.

«Це ж ми так і добивалися: змініть так, щоб ходила маршрутка по Текстильників. Для людей зручніше. Тому що дивіться: там і школи, і садки, і аптеки, і магазини. В основному, куди ми їдемо: дітей – до школи, садку; на роботу; і до аптеки старики їздять. А то зробили по Ціолковського. Він зупиняється там на перехресті, ну, далеко ж іти людям.»

Раїса Рябець приїхала на вулицю Ціолковського з Астри. Вона також підтримує зміни у маршруті.

«У нас там дітки, у нас там школа, аптека, лікарня, там усе в нас. Звичайно, зручніше. Буде зручніше.»

За словами Микити Вікторова – речника Чернігівського тролейбусного управління, яке обслуговує цей маршрут, – внесли такі зміни, через звернення людей.

«Відразу після запуску маршруту були досить чисельні звернення від мешканців мікрорайону Астра, хто добирається саме до району Шерстянка, особливо діти в школу, їм так буде зручніше, і від мешканців власне району Шерстянка – тобто, щоб маршрут проходив не по околиці району, а по його центральній частині.»

Микита Вікторов каже: протяжність 41-го маршруту збільшиться на 1 кілометр 200 метрів, тобто на 600 метрів у кожен бік.

«Ми сподіваємося, що на інтервал це жодним чином не вплине. Адже водії вже працюють певний час, вони вже освоїлися на новому маршруті, вивчили трасу маршруту, всі особливості.»

Нагадаємо, 41 автобусний маршрут з’явився у Чернігові 1 березня. Він замінив 39-й – сполученням «Олександрівка – Вулиця Старобілоуська».