Після семи місяців у зоні бойових дій на Сході України додому повернулися бійці першої окремої танкової бригади

19:23, 15 бер. 2019
 
Після семи місяців у зоні бойових дій на Сході України додому повернулися бійці першої окремої танкової бригади

Урочистим проходженням та врученням нагород – так сьогодні у Гончарівському зустрічали 1-шу окрему танкову Сіверську бригаду. Бійці повернулися додому після 7 місяців у зоні проведення Операції Об’єднаних Сил на Сході України. За словами командира бригади Юрія Межакова, додому 1-ша танкова цього разу повернулася без втрат.

Сьогодні у Гончарівському зустрічають 1-шу окрему танкову бригаду. Урочистою ходою тут зустрічають усіх, хто повернувся зі Сходу країни.

Бійці 1-ї танкової шикуються на плацу військової частини для отримання нагород.

Збоку за всім спостерігають рідні військових. На їх повернення з зони проведення Операції Об’єднаних Сил чекали 7 місяців. Надія Москаленко із натовпу виглядає доньку Юлію. Каже, після ротації бачила її один раз.

«Ну а хто ж би прийшов, як не батьки. Де той 82-й? Це наше все рідне. І чоловіки в нас військовими були, вже правда покійні. І син у мене військовий у зв’язку там. А сусіди - подруги, і плачемо, і журимося, і переживаємо, все буває. Моя дочка вже четверту ротацію там, по 7-8 місяців.»

Ніна Бездітко – також військова. Зараз – у декреті, разом із старшою донькою та молодшим сином прийшла на урочистості, щоб підтримати рідного брата.

«Тут мій брат рідний. – ви прийшли його підтримати? – Так, йому мають нагороду вручати сьогодні, на скільки мені відомо, але я не знаю точно. Подивимося. Та й ляльці показати, де чоловіки служать.»

Ігор Денисенко, військовослужбовець: «Днем більш-менш тихо. А вночі починалось – лізуть-лізуть. Обстріли. Так були і обстріли, все було. Страшно, але завдання виконали.»

Так піхотинець Ігор Денисенко згадує крайню ротацію 1-ї танкової бригади. Служить тут з 2017-го. Каже, додому хотів, бо тут чекають.

Це – танкіст Андрій Ткаченко.

«Я попав на службу по строковій службі у 13-му році. У 14-му підписав контракт і з того часу служу в першій танковій бригаді.»

Каже, основне завдання – прикривати піхоту, яка знаходиться на передовій.

«На щастя не доводилося виїжджати на бойові позиції. Все було майже спокійно. Піхота справлялася без нас.»

Юрій Межаков, командир 1-ї окремої танкової Сіверської бригади: «Підрозділи бригади виконували успішно всі завдання. З завтрашнього дня більша половина особового складу відбуває у відпустки на визначений термін. І по поверненню – бойове злагодження, і ми будемо знов готові виконувати завдання.»