У Чернігові презентували програму «Вибори 2019. За кого голосувати?»

18:36, 15 бер. 2019
 
У Чернігові презентували програму «Вибори 2019. За кого голосувати?»

Порівняти програми 10-ти кандидатів у Президенти і пройти тест, який визначить 3-х кандидатів, що найбільше відповідають вимогам виборця,  можна онлайн за допомогою програми «Вибори 2019. За кого голосувати?». У Чернігові її сьогодні презентував Денис Мурза, регіональний представник громадської організації «Центр UA», яка розробила  цей он-лайн-інструмент. Як це працює, дізнавалася Дар’я Янушкевич.

Чернігівець Сергій Безбородько вивчає програму кандидата у президенти зі свого смартфону. Через онлайн-інструмент « Вибори 2019.  За кого голосувати?»   читає про 22 сфери  державної політики, за які відповідає, або на які має вплив Президент України. Це безпека, оборона країни, децентралізація, свобода слова, енергетична політика і правосуддя.

«Особисто я визначився зі своїм кандидатом, але також було цікаво як за допомогою такої коротенької та лаконічної інформації подивитися виборчу програму. Зараз поступово зникають палатки оці з вулиць передвиборчі, а боротьба за виборця йдуть онлайн.»

На сайті vybory2019.pravda.com.ua  три розділи: кандидати, сфери політики і тест. У розділі « Кандидати» 10 політиків, які нині лідирують у трьох національних рейтингах: від фонду «Демократичні ініціативи»,  Київського міжнародного інституту соціології, соціологічної групи «Рейтинг». Другий розділ: це 22 сфери політики.

Денис Мурза, регіональний представник громадської організації «Центр UA»: «Натиснувши конкретно на якогось кандидата ми переходимо на позицію кандидата кожного з будь-якої сфери політики, котрих у нас тут 22.

Наприклад культурна політика, це щодо забезпечення кандидатів прав нацменшин і політики національної пам’яті і натиснувши ми побачимо блок топ-10 кандидатів і побачимо їх позицію саме по культурній політиці.»

Олександр Гашпар, чернігівець: «Враховуючи те, що велика кількість людей ще не визначилися зі своїм вибором, то відповідно цей інструмент допомагає. У коротенькій формі описує головні тези передвиборчих, саме топових й інших кандидатів у Президенти України.»

Юрій Паперний, політичний оглядач: «Особливість цієї компанії є багато бруду і багато фейків і багато того, що ми не можемо назвати інформацією і тому будь-який інструмент, який дозволяє легко дати інформацію і порівняти, він дуже позитивний. І платформа розміщення «Українська Правда» вона доволі виважена і на мою думку на одну з найбільш ефективних.»

Третій розділ – тест виборця.

Денис Мурза, регіональний представник громадської організації «Центр UA»: «Додатковою функцією онлайн інструменту «Вибори 2019. За кого голосувати?» є можливість пройти тест  і сформувати таким чином бачення свого ідеального кандидата. З ТОП - 10 буде обрано ТОП-3. І показано у якому процентному співвідношенні, особисті погляди співвідносяться з поглядами цих трьох топових для вас кандидатів.»

Сергій Безбородько: «Треба дуже уважно читати запитання, тому що деякі варіанти запитань можуть відрізнятися лише одним словом але воно дуже важливе. І я для себе вибір зробив,що ставити відповідь «Ще не визначився і пройти спірні питання від впливу на можливого мого кандидата  і дійсно серед трійки кандидатів, я побачив того кого обрав.»