У Прилуках комісія обстежує дороги, де за минулі 3 роки проводили ямковий ремонт

15:15, 14 бер. 2019
 
У Прилуках комісія обстежує дороги, де за минулі 3 роки проводили ямковий ремонт

У Прилуках почала роботу комісія з обстеження міських доріг. Вона упродовж тижня обстежуватиме вулиці, де впродовж минулих трьох років робили ямковий ремонт. За результатами перевірки міська рада зобов’яже підрядників зробити гарантійні ремонти тих ділянок, які зруйнувались дочасно.

У комісії з обстеження доріг – посадовці та депутати міської ради, підрядники, які виконували ямковий ремонт прилуцьких доріг на гарантійних умовах. Вийшли просто на вулиці.

 Ігор Кашпур, депутат Прилуцької міської ради

 «Вищерблюється поряд. Асфальт той який було покладено, він стоїть і зараз наше дорожнє покриття таке як і в минулому році ,і в позаминулому році. Воно схоже на одяіло яке кусочками квадратами порізано».

 Обстеження доріг  розпочали із вулиці 1 травня. Це одна із магістральних вулиць. Торік тут робили ямковий ремонт.

Олег Созінов, начальник управління ЖКГ міської ради

«По 1 травня більше 90 % знаходиться в задовільному стані , ми виявили на трьох латках тріщінки пошли  не скажу шо ями але тріщинки є».

 Депутат Ігор Кашпур, який очолює постійну депутатську комісію з питань будівництва, каже  - треба змінювати підхід до ямкового ремонту доріг і знайти організацію, яка постійно обслуговуватиме дороги.

Ігор Кашпур, депутат Прилуцької міської ради

«На обслуговуванння доріг потрібно виділяти кошти або брати цю підрядну оргнаізацію яка буде впродовж 3 років гарантійного обслуговування облсугоувати ділянку дороги а не ту яму яку ми зараз дивилися.  Оті ями, які були зроблені в минулому позаминулому році вони будуть підніматися над тим асфальтом який повисипався і воно так буде вічно. «Послуга» у нас єсть комунальне підприємство можливо іще якесь виділити окреме підприємтво яке буде відовідати за стан доріг впродовж усього року»   

Комісія з обстеження прилуцьких доріг працюватиме поки не обстежать усі вулиці, де упродовж 3 років робили ямковий ремонт. А їх більше 30.

Олег Созінов, начальник управління ЖКГ міської ради 

«Після проведення цих комісійних в разі виявлення недоліків будуть складатися акти-претензії і після цього направлені всім підряникамм і вони повинні будуть відреагувать так як в договорі було прописано гарантійний термін 3 роки.  Підрядник реагує нормально якщо виявляєм деякі зауваження в кожного може буть і своя думка але в більшості випадків визнає що дійсно та треба буде переробити»

Після проведення перевірки ямкового ремонту комісія працюватиме на вулицях, де торік проводився капітальний ремонт.