Порошенко побував у Чернігові: що за три тижні до виборів він обіцяв на засіданні Ради регіонального розвитку

19:24, 13 бер. 2019
 
Порошенко побував у Чернігові: що за три тижні до виборів він обіцяв на засіданні Ради регіонального розвитку

Сьогодні у Чернігові побував Президент України Петро Порошенко. У філармонії на засіданні Ради регіонального розвитку він заслухав перспективний план розвитку області, а після  зустрівся з людьми біля Катерининського храму.  Більше розкаже Дар’я Янушкевич.

10: 30 ранку. Центральний вхід філармонії очепили поліцейські. Вхід до приміщення  виключно  за запрошенням та паспортом. Його перевіряють двічі. Спочатку на вулиці, в 10- ти метрах до входу у філармонію. У людей запитуємо, звідки отримали листівку на зустріч з Петром Порошенком.

Тетяна Середа, завідувачка дитсадка № 37  0003: «Запрошення на роботі отримала. А де ви працюєте? У дошкільному закладі. А хто вас запросив сюди прийти? Сам президент запросив. Розкажіть, а чому у робочий час ви не на роботі? Тому що ми дуже хочемо побачити президента. Дуже. І нічого поганого у цьому немає. Це нормальне і природнє бажання побачити Президента.»

Пенсіонерку Анну Суховських до філармонії не пустили, бо нема запрошення.

«Я хотіла зайти туди, у філармонію, але мені не світить. Треба тепер йти до Катеринки. У мене пропуску нема, я ж не регіональний представник якийсь.»

У холі філармонії запрошення перевіряють вдруге. Люди проходять через 2 металодектори. На засідання ради регіонального розвитку прийшли керівники об’єднаних територіальних громад, лікарі і вчителі.

Вікторія Пекур, директор школи № 22: «Це робота. Це нарада.»

Сергій Сергієнко, керівник фракції «Блок Петра Порошенка» в облраді: «Я думаю ми почуємо нові вектори розвитку, які держави будуть втілювати далі.»

Сергій Гарус, голова Іванівської ОТГ: «Кожна громада має свій перспективний розвиток має свій стратегічний план. У нас в голові облдержадміністрації ці ради були, спілкувалися, тому сьогодні будуть певні підсумки.»

Анатолій Лінник, міський голова Ніжина: «У нас є як і в будь-якої громади свої питання і бачення як повинна розвиватися реформа децентралізації. Якщо буде можливість задавати питання. Будемо задавати.»

У залі філармонії починається засідання Ради регіонального розвитку. Зала на 620 місць – заповнена.  До зали заходять Президент України Петро Порошенко, голова облдержадміністрації Олександр Мисник та міський голова Владислав Атрошенко. Люди у залі зустрічають їх оплесками.

Петро Порошенко, Президент України: «Лунає критика всього і всіх і Президента в першу чергу. Це не новина. Собака лає – караван іде. А нам з тобою своє робити. Зчіпити зуби і далі йти. Ставка цьому вибору, який нам належить зробити надзвичайно висока. І ціна помилки також. Ми маємо нагоду ще раз згадати про будівництво держави і ризики її руйнування тут у нас на Чернігівській землі.»

Голова облдержадімінстрації Олександр Мисник та  міський голова  Владислав Атрошенко представили перспективний план розвитку на 2019-2021 роки.

Олександр Мисник, голова облдержадміністрації: «Сподіваємося що в цьому і наступних роках буде побудовано 11 казарм поліпшеного планування для військовослужбовців – контрактників. 2 гуртожитки, а це 216 квартир.

Плануємо створення центру кісткового мозку і створення лікарень 2-го рівня в кожному госпітальному окрузі.»

Владислав Атрошенко, міський голова Чернігова: «У Чернігові будується дитячий садок на 280 дітей. На сучасну енергоефективну будівлі витрачено біля 120 мільйонів з міського та державного бюджетів.»

За 3 тижні до президентських виборів глава держави зі сцени каже так: «Давайте ми разом виберемо  один об’єкт про який мріє місто Чернігів і область. І спільно з президентом його зробимо. Я прошу за короткий час за  2-3 тижні визначити один об’єкт про який мріє весь Чернігів. І разом його доведемо.»

Павло Пущенко голова ГО «Ініціатива»: «Дуже важко розділяти, в цьому випадку, де в нас є агітація, а де в нас є, власне, виконання президентських повноважень. Скажу більше, що на подібні речі кілька кандидатів інших в Президенти подавали до суду на кандидата Порошенка. Але суд відмовляв кілька разів посилаючись на те, що у виступах гаранта не було прямих закликів голосувати «за» або «проти». Ну і тут треба дивитися специфіку виборчого законодавства, яке нам говорить про те, що дії, які спрямовані на голосування «за» або «проти» того чи іншого кандидата вважається агітацією. Але, скажемо, тільки суд уже в кінцевій інстанції вирішує вважати певні дії чи слова агітацією чи ні. Ну і суд наразі такі рішення не приймає.»

Рада регіонального розвитку закінчилася о 14:30. Президент Петро Порошенко рушив Алеєю Героїв до Катериненського храму.

 

Читайте також: Порошенко у Чернігові: що він відповів представникам Національного Корпусу? І що на мітингу робили студенти ПТУ та лікарі?

Читайте також: Приїзд Порошенка до Чернігова: в бік філармонії пропускають лише людей за запрошенням

Читайте також: До Чернігова сьогодні приїде Порошенко: в центрі міста поліцейські, тимчасово скасували тролейбусний маршрут