30 жителів села Шептаки вимагають у керівництва підприємства «Новгород-Сіверські аграрні інвестиції» віддати гроші за оренду паїв за минулий рік

19:12, 13 бер. 2019
 
30 жителів села Шептаки вимагають у керівництва підприємства «Новгород-Сіверські аграрні інвестиції» віддати гроші за оренду паїв за минулий рік

Тридцять жителів села Шептаки Новгород-Сіверського району виламали двері на прохідній підприємства "Новгород-Сіверські Аграрні інвестиції", що входить до групи "Росток-Холдинг". Їх зупинила охорона та поліція. Селяни вимагалиу керівництва віддатигроші за оренду паїв. З ними не розрахувались за 2018 рік - мали зробити це в кінці грудня, коли на підприємстві змінилось керівництво. Кожному з них мали виплатити майже 5900 гривень.  Колишній директор радив пайовикам вирішувати питання з новим директором. Він - відправляв до колишнього. Ситуація з невиплатами за паї виникла після арешту майна Росток-Холдинг.  Національне агентство з розшуку та менеджменту активів наприкінці грудня усунуло керівників всіх підприємств агрохолдингу і призначило нових.

Прохідна Новгород-Сіверського елеватора. Три десятка пайовиків з села Шептаки вимагають, щоб до них вийшов керівник приватного підприємства Новгород-Сіверські аграрні інвестиції. Людям заборгували гроші за  оренду землі.

Тамара Коваленко, власниця земельного паю 100: «Нам за минулий рік не видали за паї гроші. Тому ми тут. Договір у нас є: до нового року вони мають виплачувати кожен рік. Новий директор каже, що має старий віддати, а старого ми ще чекаємо.»

Олексій Калита, відсторонений керівник ПП Новгород-Сіверські Аграрні інвестиції: «Я відсторонений від роботи, мене не пускають на територію сьогодні.

- А з якого числа ви відсторонений?

- З 28 грудня. До 28 ми виплачували.

- А чому нам не виплатили?

- Ну, не встиг я. тому, що заблокували рахунки, не пускають мене на роботу. На сьогоднішній день у касі є гроші.

- Так віддайте.

- Ось стоять представники, де той директор, хай віддає.

- Васильович,  він сказав, щоб питали у вас? Ви нам нормально поясніть, будь-ласка.

- Я пояснюю, мене не пускають на територію, вимагайте з нього сьогодні гроші.»

Через кілька хвилин  на місце прибула поліція. Ситуація заспокоїлась. Наталії Гоман, власниці паю, як вона сама сказала, зателефонував новий директор.

«Сказав, що ви хочете? Ми кажемо: вийдіть, з’ясуйте стосунки. Цей стоїть чекає, каже, що гроші є у касі. Візьміть відомість і віддайте людям. Так з’ясуйте: є чи нема гроші. Чого зачинився і боїться?»

 

Журналісти UA: Чернігів намагалися взяти коментар нового директора аграрних інвестицій Леоніда Горбатюка на місці.  Далі діалог з охороною підприємства:

Журналіст: Ми з керівництвом поговорити можемо?

Охоронець: Сказали без коментарів.

- Як можна зв’язатись з вашим керівництвом? Щоб взяти коментар, коли з людьми розрахуються за паї

- З директором зв’язуйтесь. Чи приходьте, коли буде на робочому місці.

- Зараз можна прийти?

- Зараз його нема.

(Голос з натовпу) «Зараз на місці директор – це він бреше. Зухвало бреше.»

На територію підприємства запустили  делегатів від пайовиків. Їм нове керівництво пообіцяло розрахуватись до кінця березня. В разі невиконання обіцянки,пайовики обіцяли повернутись під стіни елеватору.