Шістнадцяте вручення літературної премії імені Глібова: у Чернігові нагородили 6 номінантів

19:14, 5 бер. 2019
 
Шістнадцяте вручення літературної премії імені Глібова: у Чернігові нагородили 6 номінантів

Сьогодні у Чернігові шістьох номінантів нагородили літературною премією імені Глібова. Серед них виконавці пісень, науковці, письменники та поети. Премія щорічна, це її шістнадцяте вручення. Детальніше у сюжеті Діни Вонг.

Ось так, виконанням композиції «За байраком байрак» на вірші Шевченка, замість промови, артист капели бандуристів імені Остапа Вересая Сергій Сидоренко звертається до публіки. Він – цьогорічний лауреат літературної премії імені Глібова у номінації «талановите художнє читання творів Коцюбинського, Довженка, Шаповала та професійне виконання народних пісень.

Підтримати Сергія прийшли його колектив та художній керівник Микола Борщ. Він рекомендував кандидатуру свого учня на отримання премії Глібова.

«Коли нам запропонували когось номінувати ми одразу подумали про Сергія, тому що він дуже талановитий і перспективний і сам керує естрадним колективом у Чернігові.»

Михась Ткач, голова журі: «Премія як будь-яка премія це стимул для роботи і престиж. Бо Глібов – це постать для Чернігівщини видатна. Вже шістнадцять років цю премію ми присуджуємо письменниками, вже десятки лауреатів. Із Одеської, Запорізької областей. Премія імені Глібова визначається такими номінаціями: поезія, проза, літературознавство і мистецтво.»

Цього року премії отримали поетеса Валентина Громова, письменниця Валентина Мастєрова, кандидатка історичних наук Тамара Демченко – у номінації літературознавство.

Тамара Демченко, лауреатка премії ім. Л. Глібова: «Це дійсно висока відзнака для мене, як і все, що пов’язане із Україною та її достойними синами.»

Серед лауреатів у номінації «проза» і письменник із Одеси Дмитро Шупта, за нього премію отримав чернігівський письменник Сергій Дзюба, та кандидатка історичних наук Світлана Іваницька із Запоріжжя в номінації «літературознавство». Вона виходила на скап-зв’язок.