Демонтаж «Дворянського зібрання» на чернігівському Валу можуть розпочати у травні

18:57, 22 лют. 2019
 
Демонтаж «Дворянського зібрання» на чернігівському Валу можуть розпочати у травні

Роботи з демонтажу недобудови «Дворянського зібрання» на Валу у Чернігові можуть розпочати у травні, до початку туристичного сезону. Про це UA: Чернігів сказав заступник міського голови Олександр Ломако. 14-го лютого Північний апеляційний господарський суд прийняв зобов’язав власника недобудови ТОВ «Айва» її демонтувати. За словами Олександра Ломаки, наразі в міський раді чекають на повний текст постанови суду. Після цього судові виконавці мають зв’язатися із власником і встановити строки демонтажу будівля.

Олександр Ломако, заступник Чернігівського міського голови: «Я сподіваюся, що це буде до відкриття туристичного сезону буде початок робіт.»

Історія довгобуду на Валу бере початок у 2004 році, коли сесія міськради надала в оренду приватному підприємству «Айва» півгектара землі на Валу для будівництва п’ятизіркового готелю. Фактично роботи почались у 2007-му, а через чотири роки зупинились, через фінансову неспроможність інвестора. У 2017-му міськрада почала судитися з інвестором, аби демонтувати довгобуд. Ми намагалися додзвонитися до представників фірми «Айва». Номери телефону, вказані у єдиному реєстрі фізичних та юридичних осіб, не дійсні, або не обслуговуються. Ми готові надати право на коментар представникам товариства «Айва» у наступних випусках новин. 

 

Читайте також: Нижню частину Валу планують відремонтувати за 66 мільйонів гривень: що передбачено проектом?