Коли жителі Чернігівщини отримають січневі платіжки за електроенергію, і чому виникла затримка?

20:16, 20 лют. 2019
 
Коли жителі Чернігівщини отримають січневі платіжки за електроенергію, і чому виникла затримка?

Платіжки за електроенергію за січень чернігівці почнуть отримувати з 22-го лютого, жителі області – з наступного тижня. Про це UA: Чернігів сказав Роман Гамениця – директор компанії «Енера», яка постачає електроенергію на Чернігівщині з 1 січня цього року. За його словами затримка виникла через реформу в енергопостачальній компанії.

Чернігівка Марія Соколенко прийшла до абонентського відділу компанії «Енера», бо досі не отримала січневої платіжки за електроенергію.

«Я переживаю завжди. Хочу, щоб прийшло, я заплатилаі все.»

Технік з розрахунків Наталія Асауленко каже: через це до абонентського відділу почали приходити люди. Найбільше було вчора та сьогодні.

«Нічого, заспокоюємо, кажемо, що скоро принесуть. Пошта буде розносити. Щоб ніхто не хвилювався, все буде.»

Директор компанії «Енера» Романа Гамениця пояснює, чому виникла затримка із платіжками за січень.

«Затримка відбулася у зв’язку з тим, що у нас нове підприємство, новий білінг. Якщо раніше квитанції друкувала компанія «Чернігівобленерго» на власному обладнанні, то на сьогоднішній день квитанції друкуються на типографії. Далі типографія передає на «Укрпошту», «Укрпошта» сортує всі ці рахунки і розносить побутовим споживачам.»

Компанія «Енера» стала постачальником електроенергії в області з 1 січня цього року. До цього таку послугу надавала компанія «Чернігівобленерго», яка зараз займається розподілом електроенергії. За словами Романа Гамениці, січневі платіжки чернігівці почнуть отримувати з 22-го лютого, жителі області – з наступного тижня.

«На оплату там десять днів. Я думаю, що споживач, який отримає 22-23 лютого квитанцію, до 5 березня сплатить. Ніяких боргів, штрафних санкцій даному споживачу не буде. Я думаю, що на наступний місяць кожен побутовий споживач до 15-го числа, виключення – до 20-го, вже отримає свої рахунки.»