Чернігівський ветеран біатлону Андрій Дериземля переміг у чоловічому мас-старті «Гонки легенд»

18:35, 18 лют. 2019
 
Чернігівський ветеран біатлону Андрій Дериземля переміг у чоловічому мас-старті «Гонки легенд»

Чернігівський ветеран біатлону, начальник управління спорту міськради Андрій Дериземля переміг у чоловічому мас-старті «Гонки легенд» у білоруських Раубичах. Загалом на трасу вийшли одинадцять біатлоністів. Андрій Деризимля на лежці не допустив жодного промаху, на стійці не влучив один раз, тож долав п’ятдесят метрів штрафного кола. Чернігівець фінішував першим, обігнавши норвежця Уле Ейнар Бьорндалена, який на стійці допустив три промахи.

«Гонка легенд» – це змагання для тих біатлоністів, які вже завершили свою кар’єру у професійному спорті. Учасники проходили чоловічий та жіночі мас-старти, також змішану естафету. Ще одна представниця України, яка брала участь у Гонці Легенд – сум’янка Олена Петрова. У жіночому мас-старті вона стала п’ятою.  

 Андрій Дериземля на цю гонку поїхав на запрошення білоруської біатлоністки Дар’ї Домрачевої. До заїзду готувався упродовж місяця, тренувався три-чотри рази на тиждень на Лижній базі у Чернігові. Крім лижної підготовки, грав у футбол, займався у тренажерній залі та басейні – підвищував фізичні навантаження спеціально до змагань.