У Чернігові на Чемпіонаті області з армспорту змагалися 76 спортсменів з 10 районів

20:08, 16 лют. 2019
 
У Чернігові на Чемпіонаті області з армспорту змагалися 76 спортсменів з 10 районів

Чемпіонат області з армспорту сьогодні пройшов у Чернігові. Змагалися на праву та ліву руки  76 спорстменів, серед них 4-ри дівчини. Поєдинки  проходили у вагових категоріях 75, 85 та 95 +. Змагатися за першість до обласного молодіжного центру  приїхали спортсмени з 10 районів Чернігівщини.

47-річний Олег Безбородько перед початком змагань розминає м’язи. Чоловік професійний бодібілдер, армспорт для нього -  хобі. Каже, до змагань готувався місяць. Як саме, залишив у секреті.

«У кожного свої секрети. Багато вправ, харчування, та є і забобони. Головне  - стіл та практика. Ніяке залізо, ніякі тренажери не допоможуть, якщо не буде практики. Можна підіймати штангу вагою у 200 кг і програти у моїй ваговій категорії 120, а суперник буде 70 кг, і він вільно може у  мене виграти.»

Віталій Галай - голова обласної федерації армреслінгу: «Тут повинна бути сила рук і ту працює все. Можливо хтось думає, що це якщо ти сильний ти можеш перемогти. Ні.тут є техніка, тут потрібно думати, повинна бути швидкість. Розвивати усе.

Включається все. І тіло і дух. Потрібно бути сильним духом аби все показати за столом. А щоб це показати і себе перебороти, треба добре тренуватися.»

Андрію Стеценку 22 роки. 5 років займається армспортом. Каже, перед захватом рук вивчає суперника і прораховує тактику перемоги.

«Є дуже багато технік. На даному супернику я хотів боротися в трюк,потім дивлюся у нього пальчики присідають  я його верхом вибив і все. Без проблем. Просто коли ми вже брались в захват я відчував, що кисть в нього слаба і я відчував це і  вдарив саме туди.»

Олена Опанасенко - начальниця відділу сім’ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради: «Це така перша спроба провести масштабний такий захід, але ми хочемо більше і плануємо вийти на всеукраїнський рівень.

Вікових обмежень не було ніяких. У змаганнях можуть брати участь і чоловіки і жінки, і навіть діти. Єдине за наявності медичних довідок і страховки аби себе убезпечити.»

Андрій Чепурко - учасник чемпіонату з армспорту (м.Прилуки): «Армспорт розвиває більше духовну силу. Ти готуєшся до цього. А коли виступаєш, ти відчуваєш цю атмосферу. Він виховує в тобі чоловіка і ти стаєш духовно та фізично міцнішим.»