Савченко та Рубану продовжили строк тримання під вартою

22:14, 15 лют. 2019
 
Савченко та Рубану продовжили строк тримання під вартою

Строк тримання під вартою до 15 квітня продовжили Надії Савченко та Володимиру Рубану.

Таке рішення ухвалив Чернігівський апеляційний суд, повідомив адвокат Рубана Валентин Рибін.

Де розглядатимуть справу Рубана та Савченко, вирішуватиме Верховний суд України.

Нагадаємо, сьогодні засідання в Чернігівському апеляційному суді тривало з 13.30.

Вчора Чернігівський районний суд ухвалив рішення про відвід суддів у справі Савченко та Рубана і направив розгляд справи до апеляційного суду. Він мав визначити, який із судів Чернігівщини має розглядати цю справу.

Нагадаємо, у понеділок Верховний суд України ухвалив рішення про розгляд справи народної депутатки Надії Савченко та колишнього керівника «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана у Чернігівському районному суді. Перед цим справу направили на розгляд до Слов’янська Донецької області.

Прокуратура подала клопотання, щоб судові засідання перенесли до Чернігова, бо більшість свідків у справі або тут проживають, або їм зручніше сюди добиратися. Надії Савченко та Володимиру Рубану інкримінують підготовку теракту, сприяння діяльності терористичної організації, незаконне поводження зі зброєю, посягання на життя державного діяча та підготовку захоплення державної влади.

Рубана затримали прикордонники 8 березня минулого року на контрольному пункті Майорськ, наступного дня йому оголосили про підозру. Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді.

Тоді ж Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив їй про підозру. Перед тим із неї зняли депутатську недоторканність. За версією правоохоронців, Володимир Рубан перевозив із окупованого Донбасу на підконтрольну Україні територію зброю: міномети, гранатомети, кулемет, стрілецьку зброю і снаряди. Згодом оприлюднили карти-схеми, на яких позначені зокрема два місця на Трухановому острові в Києві.

Звідти, як вважає слідство, Рубан і Савченко збирались обстріляти центр столиці з мінометів. Обоє звинувачення відкидають.

Читайте також: Клопотання про відвід колегії суддів у справі Рубана-Савченко відхилили