У Чернігові представники Меджлісу зустрілися з містянами та подивилися фільм про окупацію Криму

19:47, 15 лют. 2019
 
 У Чернігові представники Меджлісу зустрілися з містянами та подивилися фільм про окупацію Криму

Сьогодні до обласного молодіжного центру в Чернігові приїхали заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, радниця міністра молоді та спорту України з питань Криму, член Меджлісу Гаяна Юксель, та член Меджлісу Різа Шевкієв. Вони подивилися виставку дитячих малюнків «Мій Крим», фільм про окупацію Криму та поспілкувалися з чернігівцями. Зустріч приурочили до 5-ої річниці тимчасової окупації Криму та 75-ої річниці депортації кримськотатарського народу з Криму до Середньої Азії.

Гаяна Юксель - радниця міністра молоді та спорту України з питань Криму: «Мета – зруйнувати той міф, який зараз малює і використовує російська пропаганда про те, що в Криму, нібито не було спротиву, нібито мешканці Криму одностайно, разом, з великою радістю йшли на так званий референдум. Це не так. У Криму був спротив і Крим був українським, у Криму були справжні громадяни України.»

Світлана Кузіна - переселенка, голова громадської організації «Кримська громада»: «Ми переселенці, так. Ми в Україні, ми вдома. Але ж ми не на своїй маленькій Батьківщині, ми не в Криму. У мене чоловік, коли прийшов додому, винайнявши квартиру тут, у Чернігові, він каже: « Я прийшов, я був щасливий, що у мене вже є дах над головою. Заходжу на кухню і думаю, що зараз поп’ю чайку». І він усвідомлює, що в нього нема ні заварки, ні цукру, навіть сірників немає.

Оцей психологічний постсиндром, він нікуди не зник. Тільки ви почнете говорити з нашими дружинами про Крим, одразу сльози. Нас тут дуже зустрічають з душею і серцем, але ж дім рідний – є дім.»