Суд у справі Савченко та Рубана: адвокати клопочуть про відвід усіх суддів

19:13, 15 лют. 2019
 
Суд у справі Савченко та Рубана: адвокати клопочуть про відвід усіх суддів

О 19 годині після 20-ти хвилинної перерви поновилося судове засідання у справі Надії Савченко та Володимира Рубана. Причину перерви судді не пояснювали.

Це вже не перша перерва у засіданні, яке більше 5 годин триває в чернігівському апеляційному суді. Зараз намагаються затвердити склад суду.  До розгляду подання Чернігівського районного суду про зміну суду та клопотання прокурорів про продовження строку тримання під вартою обох підсудних наразі не дійшли. Він спливає сьогодні опівночі.

Після перерви адвокати подали клопотання про повернення клопотання прокурорів стосовно продовження строку тримання під вартою як неналежно оформленого. Тому що клопотання прокурорів не розподілялося системою автоматизовоного документообігу суду. Суд це до розгляду не взяв. Адковати оголосили недовіру колегії. Клопочуть про відвід усіх суддів.

Нагадаємо, вчора колегія суддів Чернігівського районного суду оголосила про відвід та ухвалила що те, в якому суді області розглядатимуть справу Савченко та Рубана, має вирішувати чернігівський апеляційний суд. 

Читайте також: У Чернігівському апеляційному суді отримали документи у справі Рубан-Савченко. Засідання почалося