Вкрадені цінності вбитого подружжя Зубенків Ніна Попівка здала до борзнянського ломбарду

20:14, 14 лют. 2019
 
Вкрадені цінності вбитого подружжя Зубенків Ніна Попівка здала до борзнянського ломбарду

Золоті обручку, ланцюжок, хрестик і каблучку киян Ольги та Віталія Зубенків здала до борзнянського ломбарду Ніна Попівка, якій інкримінують пособництво у вбивстві подружжя. Про це йдеться у матеріалах справи, що на сьогоднішньому засіданні зачитав прокурор Роман Єременко. Допитати тодішню працівницю ломбарду у режимі відеоконференції не вдалося – через поганий зв’язок. Приїхати до Чернігова вона не може – за станом здоров’я.

Другий день у Деснянському районному суді Чернігова розглядають письмові докази у справі про вбивство киян Ольги та Віталія Зубенків. Прокурор Роман Єременко зачитує документи з борзнянського ломбарду «Чотири дев’ятки», куди, за версією слідства, обвинувачена Ніна Попівка віднесла золоті прикраси подружжя.

«Ці документи заповнені на ім’я позичальника – Попівка Ніна Миколаївна. Опис предметів: обручка, ланцюжок, хрестик, каблучка. На загальну суму – 4 тисячі 301 гривня 66 копійок.»

Тіла киян Ольги та Віталія Зубенків знайшли закопаними на покинутій фермі у селі Шаповалівка Борзнянського району в червні 2017-го року. Тоді ж затримали місцеву жительку Ніну Попівку та Ігоря Гордієнка з Носівки. Обидва називали себе цілителями. Гордієнко винаймав у Попівки житло, там приймав людей. За версією правоохоронців, Зубенки звернулися до них по допомогу, бо не могли мати дітей. Під час одного з сеансів їх убили та обікрали. Гордієнку інкримінують вбивство з корисливих мотивів, Попівці – пособництво. Він свою провину визнає, вона – ні.

Одна зі свідків у цій справі – Ніна Дробиш. У червні 2017-го вона працювала у ломбарді «Чотири дев’ятки». Допитати свідка у режимі відеоконференції другий день не виходить – через поганий зв’язок.

Відео з ломбарду «Чотири дев’ятки» 15 березня минулого року розглядали у Бахмацькому районному суді, де раніше велась справа. Його надала прокуратура як доказ. Тоді прокурор Ганна Деркач сказала: на ньому – обвинувачена. Дата зйомки – 16 червня 2017 року.

АРХІВ – 15 березня 2018 року Ганна Деркач – прокурор відділу прокуратури області: «Було вилучено документ, який підтверджує той факт, що Попівка 16.06.2017 року прибула до ломбарду і здала ювелірні вироби після скоєння вбивства. І цей відеозапис підтверджує той факт, що Попівка дійсно приходила до даного ломбарду і проводила певні дії з працівником.»

Захисник Ніни Попівки, Володимир Кухта, тоді заперечив: на відео не зрозуміло, де насправді все відбувається і що саме робить його підзахисна. Сьогодні прокурор Роман Єременко сказав: буде наполягати на допиті працівниці ломбарду. Дослідити всі письмові докази на сьогоднішньому засіданні не вдалося – Ніні Попівці стало зле.

Андрій Сапон – суддя Деснянського районного суду Чернігова: «У зв’язку з погіршенням самопочуття обвинуваченої припиняємо на сьогодні дослідження матеріалів справи».

Розгляд справи продовжать 18 лютого.