Чи потрібні Чернігову нові автостоянки й підземні паркінги?

20 жов. 17:10


На 11-ій сесії Чернігівської міської ради VIII скликання депутати підтримали надання комунальному підприємству «Чернігівбудінвест» дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення двох гектарів землі з цільовим призначенням «для будівництва та обслуговування паркінгів та автостоянок на землях житлової та громадської забудови» на перетині проспектів Миру та Перемоги. Це частина бульвару, де раніше стояв пам’ятник Леніну, територія – між головпоштамтом і готелем «Україна». Завдяки цьому дозволу комунальне підприємство «Чернігівбудінвест» зможе вести перемовини з потенційними інвесторами й надалі розробляти проєкт будівництва підземного паркінгу. Цю інформацію можна переглянути на офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради.

За словами начальника регіонального сервісного центру головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ в області Сергія Лук’янчука, з жовтня 2020 року по жовтень 2021-го в Чернігові вперше зареєстровано близько 4700 легкових автомобілів, 300 вантажних, 200 видів мототранспорту.

Перереєстровано у зв’язку зі зміною власника, де покупець – мешканець Чернігова, 7000 легкових автомобілів, близько 700 вантажних авто й понад 100 видів мототранспорту.

Усього в Чернігові зареєстровано 32 тисячі легкових автомобілів, 4 тисячі вантажівок і одну тисячу мототранспорту.

Інші випуски
Більше відео