Медичний канабіс: його особливість і необхідність

16 лип. 7:10


Медичний канабіс – це не безпосередньо рослина. Це можуть бути певні частини рослин, які можуть використовуватись у медицині, це можуть бути витяжки, екстракти із рослин. А також це можуть бути певні синтетичні речовини, аналогічні до тих, що входять до складу канабісу. Або ж аналоги цих хімічних речовин, у яких дещо змінена структура, але вони можуть мати таку саму фізіологічну взаємодію»,- в ефірі Чернігівської хвилі Українського радіо про це розповів кандидат фармацевтичних наук, доцент кафедри хімії, технологій та фармації НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка Віктор Янченко. Препарати на основі медичного канабісу потребують люди, зокрема, із онкологією. «Онкологічні хворі – це велика група людей, які потребують паліативної допомоги. У нас є механізми допомоги їм, і на сьогодні ми достатньо широко використовуємо анальгетики. Але якщо брати препарати на основі канабісу, я вважаю, що вони менш токсичні, у них менше побічних дій від тих препаратів, які ми зараз використовуємо у паліативній та хоспісній медицині», - зазначив завідувач поліклінічним відділенням Чернігівського медичного центру сучасної онкології Олександр Заїка.

Про різницю між медичним та рекреаційним канабісом, побічні дії медичного канабісу та його відмінність від синтетичних анальгетиків, форму, у якій споживається медична конопля та чи викликає вона залежність – слухайте у запису ефіру за посиланням: https://bit.ly/2UOIOnp.

Гості: Віктор Янченко – кандидат фармацевтичних наук, доцент кафедри хімії, технологій та фармації НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка.

Олександр Заїка – завідувач поліклінічним відділенням Чернігівського медичного центру сучасної онкології.

Ведуча: Лілія Духно. Слухайте «Українське радіо: Чернігівська хвиля»:

📻 Чернігів – 98,2 FM,

📻 Ніжин – 92,2 FM,

📻 Прилуки – 105,7 FM,

📻 Бахмач – 91,5 FM,

📻 Новгород-Сіверський – 101 FM,

📻 Холми – 106,1 FM,

📻 Сосниця – 103 FM,

📻 Короп – 101,6 FM,

📻 Варва – 104,4 FM,

📻 Мена – 88,1 FM,

📻 Сновськ – 103,8 FM,

📻 Козелець – 88 FM.

Інші випуски
Більше відео