На UA: ЧЕРНІГІВ стартує цикл онлайн-лекцій про сортування сміття

На UA: ЧЕРНІГІВ стартує цикл онлайн-лекцій про сортування сміття

14 кві. 2021

Суспільний мовник Чернігівщини розпочинає цикл онлайн-лекцій про сортування та правильну утилізацію побутових відходів, яких під час локдауну збирається більше.

Перша лекція відбудеться 15 квітня о 13:00 в режимі прямої трансляції на фейсбук-сторінці Суспільне Чернігів. Екоактивіст, голова ГО «Еко Місто», Сергій Безбородько наживо розповість про правила сортування відходів вдома: які існують типи відходів (особлива увага - пластику), як легко та зручно сортувати сміття та куди його подіти потім.

Лекція буде проходити у форматі живого спілкування – Сергій Безбородько у прямому ефірі відповідатиме на запитання, залишені у коментарях.

«Минулого року ми під час локдауну робили екскурсії, показували красу Чернігівської області. Цього разу ми вирішили: допоки знаходимось у локдауні, час замислитись над екологією, зокрема, зосередитись на правилах сортування. Кількість сміття зростає. Ми не ходимо в кафе, ресторани, ми користуємось доставкою їжі додому. Відповідно, наші сміттєві баки більш завантажені, і з цим треба щось робити. Як це робити, навіщо це робити? На ці питання будемо давати відповіді разом з екоактивістом Сергієм Безбородьком», – розповідає продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий.

Читайте також: Суспільний мовник відновив мовлення в аналозі у Чернігівській області

Друга лекція буде присвячена одноразовому посуду, в якому приїжджає їжа з доставок. Глядачі дізнаються, як обирати заклади з безпечним матеріалом посуду, який матеріал небезпечний і чому, як правильно викидати одноразовий посуд.

Читайте також: UA: Українське радіо: Чернігівська хвиля почало мовити у Козельці

Тема третьої онлайн-лекції – компостування як альтернатива спалюванню листя та трави. Сергій Безбородько розповість, як працює механізм компостування, і чому спалювання – це шкідливо.

Онлайн-лекції будуть проходити на фейсбук-сторінці Суспільне Чернігів щотижня по четвергах. Слідкуйте за анонсами.

Нагадаємо, UA: ЧЕРНІГІВ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися UA: ЧЕРНІГІВ можна в ефірі та онлайн на сайті філії. 

Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: