«Виборчий округ. Місцеві» на UA: ЧЕРНІГІВ: де переглянути всі ефіри

«Виборчий округ. Місцеві» на UA: ЧЕРНІГІВ: де переглянути всі ефіри

22 жов. 2020

З 8 по 19 жовтня на телеканалі UA: ЧЕРНІГІВ та на Українському радіо: Чернігівська хвиля вийшли 7 випусків токшоу «Виборчий округ. Місцеві» . До кожного ефіру журналісти запрошували кандидатів на посади міських голів та представників партій, котрі беруть участь у місцевих виборах на Чернігівщині.

«Токшоу «Виборчий округ. Місцеві» – це можливість для кандидатів висловити своє бачення розвитку міста та області в ефірі незаангажованого мовника, озвучити власні плани та стратегію, дати зрозуміти глядачу та слухачу наскільки добре орієнтуються в проблемах та що робитимуть на цій посаді, – розповідає продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий – Я вдячний всій команді, кожному експерту та людям, які озвучували свої питання на вулицях.

Зрештою, хочеться цими ефірами довести, що треба говорити по суті. Сподіваюсь, що це не лише був добрий тест для нашої команди, але й для штабів та кандидатів».

З випусків програми глядачі і слухачі дізналися про повноваження міських голів та депутатів міських і обласних рад, почули відповіді кандидатів у прямому ефірі на запитання виборців, журналістів і своїх опонентів.

З 11 партій, що хочуть потрапити до Чернігівської міської ради, прийшли представники 10 політсил. Партія Перемога Пальчевського на ефір не прийшла. З дев`яти партій, котрі висувають кандидатів до Чернігівської обласної ради, прийшли всі.

Із семи кандидатів на посаду міського голови Чернігова у студії побачили п`ять, крім чинного мера Владислава Атрошенка та Олександра Соколова.

Із семи запрошених кандидатів на посаду міського голови Ніжина – до студії доїхало п`ять. Один з них чинний міський голова.

Із семи запрошених кандидатів на посаду міського голови Прилук  до студії доїхало три. Крім Віталія Лічмана, Сергія Ткаченка, чинної голови Ольги Попенко та Олександра Прозура.

Усі випуски та короткі підбірки цікавих цитат кандидатів можна переглянути у запису на ютуб-каналі Суспільного Чернігова.

8 жовтня – хто хоче представляти інтереси виборців у Чернігівській міській раді? Участь в ефірі взяли представники партій Голос, За майбутнє, Наш край, Сила і честь.

9 жовтня  –  хто хоче представляти інтереси виборців у Чернігівській обласній раді? Участь в ефірі взяли представники партій «За майбутнє», «Наш край», «Сила і честь».

12 жовтня  –  кандидати на посаду міського голови Ніжина: Олег Баранков, Олександр Кодола, Валерій Козирєв, Анатолій Лінник, Юрій Хоменко.

13 жовтня – кандидати на посаду міського голови Чернігова: Вадим Антошин, Ольга Заїка, Антон Поляков, Марина Рейко, Юрій Тарасовець.


15 жовтня  – кандидати на посаду міського голови Прилук: Артем Гензель, Артем Рожко, Євгеній Яценко.


16 жовтня – кандидати у депутати до Чернігівської обласної ради від партій За життя, Радикальна партія Олега Ляшка, Рідний дім, Слуга народу.

19 жовтня – кандидати у депутати до Чернігівської міської ради від партій Батьківщина, Європейська солідарність, Опозиційна платформа – За життя, Радикальна партія Олега Ляшка, Рідний дім, Слуга народу.

Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити якісний діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборних посадах. Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника виборці матимуть змогу розібратися з програмами кандидатів і зробити виважений самостійний вибір.

Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже три сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників восени 2018 року, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за сто днів після виборів.