«Ми завжди намагаємося працювати на максимумі», — продюсер новин UA: ЧЕРНІГІВ Андрій Тіток

«Ми завжди намагаємося працювати на максимумі», — продюсер новин UA: ЧЕРНІГІВ Андрій Тіток

5 чер. 2020

Журналісти новинної редакції завжди працюють в епіцентрі подій – добувають та перевіряють інформацію, щоб оперативно надати її глядачам та читачам. Останні місяці пандемія COVID-19 внесла корективи в життя більшості українців. Карантинні обмеження відчули на собі й журналісти. Як працювала та працює новинна редакція Суспільного Чернігівщини в умовах карантину? Погляд з середини від продюсера новин UA: ЧЕРНІГІВ Андрія Тіток. 

Як змінилась робота новинної редакції після запровадження карантину?

    Редакція працює у посиленому режимі, але я не сказав би, що стало якось важче працювати. Певно, справа в тому, що ми завжди намагаємося працювати на максимумі. Ніколи до цього не доводилося знімати життя міст і сіл на карантині, ніколи не доводилося спілкуватися з хворими на коронавірус людьми, до яких не можеш підійти ближче, ніж на 5 метрів.

Чи легко під час карантину добувати оперативну та точну інформацію, дотримуватись стандартів журналістики?

    Це стало робити важче. Багато чиновників своє небажання спілкуватись із нами обумовлюють карантином. Попри це, ми використовуємо у роботі виключно перевірену та офіційну інформацію, тому інколи можемо втрачати в оперативності.

Який новини викликали найбільшу зацікавленість у цей період? 

    У перший час  все, що стосувалося теми коронавірусу викликало жваве обговорення і великі перегляди. Дуже добре зайшли матеріали про життя сіл на карантині, про те, як прощаються з померлими від коронавірусу та про те, як живуть на самоізоляції хворі на коронавірус.

Зараз бачу певну втому людей від цієї теми і набагато краще дивляться і читають матеріали, як я люблю казати, «про хороше». Наприклад, історія про священика, який прихистив білочку, яка жила в стінах храму, набрала вже понад півтора мільйони переглядів на фейсбуці. Разом з тим багато людей переглянули нещодавній репортаж про звинувачення доньки померлої від коронавірусу у тому, що лікарі могли врятувати їхню матір, але цього не зробили.

Як реагує аудиторія на роботу журналістів? 

    Реакція аудиторії – не завжди чесна і справедлива. Дехто на новини про коронавірус реагує так: «Нащо ви розповсюджуєте фейки, коронавірус вигадали!». Намагаємося не реагувати на такі коментарі.

Який досвід карантину варто перенести у пост карантинне життя?

    Досвід для читачів – варто дотримуватись гігієни, як особистої так і інформаційної! Мийте руки та не засмічуйте мозок фейковою інформацією! А тому читайте Суспільне – у нас лише точна та перевірена інформація.