UA: ЧЕРНІГІВ показав онлайн-екскурсію із Седнева

UA: ЧЕРНІГІВ показав онлайн-екскурсію із Седнева

5 тра. 2020

У понеділок, 4 травня, телеканал UA: ЧЕРНІГІВ на своїй сторінці у Фейсбук показав онлайн-екскурсію із Седнева.  

Її ведучий – історик Володимир Пилипенко – протягом години наживо розповів про історію селища Седнева, яке раніше було містечком, а в давні часи городищем. Глядачі побачили онлайн маєток Лизогубів, місце розташування стародавнього замку, дерев`яну церкву, в якій знімали фільм «Вій», та інші цікаві історичні місця.

Це вже п`ята екскурсія, яку Суспільне Чернігівщини організовує в умовах карантину з дотриманням всіх карантинних вимог. Попередні випуски були присвячені центру Чернігова, містам Козелець, Ніжин та Славутич.

Всі їх можна переглянути у запису на Фейсбук-сторінці UA: ЧЕРНІГІВ:

З центру Чернігова

З міста Козелець

З міста Ніжин

Зі Славитича

Із Седнева.

Телеканал UA: ЧЕРНІГІВ започаткував онлайн-екскурсії після завершення циклу історичних розслідувань «Артефакти». Команда Суспільного разом з ведучим «Артефактів» Володимиром Пилипенком вирішила показати цікаві місця тим, хто перебуває вдома на самоізоляції, та вихідцям з Чернігівщини, котрі давно не відвідували малу Батьківщину.

 Чернігівська філія Суспільного 29 квітня також випустила спецроєкт, присвячений «Ковбасній революції» 1990 року у Чернігові. Його можна переглянути на ютуб-каналі UA: ЧЕРНІГІВ