Суспільний телеканал UA: ЧЕРНІГІВ почав мовити у широкоекранному форматі

Суспільний телеканал UA: ЧЕРНІГІВ почав мовити у широкоекранному форматі

31 жов. 2019

30 жовтня телеканал UA: ЧЕРНІГІВ перейшов на широкоекранний формат 16:9. Тепер програми можна дивитися на великих екранах у високій якості.

Менеджер філії Вадим Соколюк назвав цю подію важливим етапом розвитку Суспільного мовника регіону. Він розповів і про інші здобутки каналу: «Команда Суспільного добре попрацювала цього року, дещо з техніки вдалося оновити: наприклад, нарешті припинили знімати виїзні зйомки камерами, які зберігають інформацію на міні DV касети, а не на сучасні флеш-накопичувачі. За зароблені від комерційної діяльності філії кошти купили три сучасні відеокамери та іншу потрібну техніку.

Відзначу також технічних фахівців філії: головного інженера Дмитра Степовика, керівника групи відеоінженерів Ігоря Деригу, інженера Віталія Мироненка й системного адміністратора Андрія Іллюшка, які здійснили колосальну роботу з переформатування й завдяки яким можна застосовувати стару знімальну техніку в студійних зйомках у новому форматі без значної втрати якості картинки».

Нагадаємо, перехід Суспільного на широкоформатне мовлення розпочався в грудні 2017 року. Першими стали канали UA: ПЕРШИЙUA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ. Далі формат 16:9 почали впроваджувати регіональні філії.