На UA: ЧЕРНІГІВ вдруге пройшов практикум для майбутніх медійників

На UA: ЧЕРНІГІВ вдруге пройшов практикум для майбутніх медійників

19 лип. 2019

13 липня завершився навчальний курс "Як працюють новини на UA: ЧЕРНІГІВ". Протягом місяця 24 учасники здобували навички роботи в медіа.

Програма навчання складалася з 5-ти дводенних практичних семінарів з тем:

  • стандарти журналістики
  • телевиробництво: зйомка, монтаж, робота в студії
  • радіовиробництво: інтерв’ю, робота з голосом
  • мистецтво інтерв’ю, навички роботи в кадрі
  • digital-журналістика, робота в соціальних медіа

“Найбільш цікавими та прикладними для мене були домашні завдання та практика в теле та радіо студіях, – говорить учасник практикуму Андрій Атрощенко. – Особливо запам’яталося ведення рубрики в прямому ефірі “Ранку”, завдання з підготовки сюжету та вправи з голосом на радіо. 

До школи я був лише споживачем теле та радіо продуктів з романтичним розумінням процесів їх створення. Зараз для мене відкрився справжній зворотній бік роботи сучасних медіа. Я віддаю шану команді Суспільного за їх складну та нервову роботу з донесення об’єктивної дійсності людям”.

Курс “Як працюють новини на UA: ЧЕРНІГІВ” проводиться вже вдруге. Навчання на ньому безкоштовне, а по завершенні учасники практикуму отримують сертифікати.

“Торік було 80 бажаючих потрапити на навчання. Цього року нам надійшло 132 анкети. Відібрали для участі у практичних семінарах 24 людей, – розповідає шеф-редактор новин Андрій Тіток. – Насправді, кожен зі слухачів – по-своєму особлива і цікава людина. Приємно, що у всіх був інтерес пізнавати нове, дізнаватися про стандарти інформаційної журналістики і дискутувати з приводу того, як робити сюжеті краще.

Організатори намагалися зробити програму цікавою та насиченою. Тому поєднали в курсі теорію з практикою – учасники писали сюжети, брали інтерв’ю, працювали з суфлером. 

Продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий говорить:

“Мета даної навчальної програми – не лише поділитися знаннями нашої команди, але й дати зрозуміти, як працює Суспільне. В учасників практикуму була можливість зануритися в атмосферу нашого життя, побачити, як працюють новини, що таке радіо, як воно влаштоване, як влаштована наша ранкова програма та інші передачі. Ми хотіли донести, чому ми робимо саме так, а не інакше. Мені здається, моїм колегам це вдалося зробити, за що я їм дуже вдячний”.

Чернігівська філія Суспільного планує в майбутньому продовжувати проводити практичні заняття для охочих підвищити свою медіаграмотність та дізнатися більше про роботу ЗМІ.