Суспільний мовник розпочинає нацвідбір на Дитяче Євробачення-2019!

Суспільний мовник розпочинає нацвідбір на Дитяче Євробачення-2019!

8 лип. 2019

Суспільний мовник оголошує про старт прийому заявок на участь у національному відборі на Дитяче Євробачення-2019, що триватиме з 8 липня по 8 серпня 2019 року включно.

Національний відбір на участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2019, як і в минулому році, відбуватиметься онлайн. Голова оргкомітету нацвідбору Дитячого Євробачення-2019, членкиня правління Суспільного Олександра Кольцова вважає такий формат проведення нацвідбору дуже зручним.

"Завдяки онлайн-платформі до відбору змогли долучитись всі охочі, оскільки правила подачі заявки не вимагали поїздок батьків з дітьми до Києва, а технічні вимоги до заявки не передбачали значних витрат – ми зробили відбір максимально демократичним, тож кожен, хто мав записане на телефон відео, міг взяти участь. Цього року ми повторимо етап попереднього відбору в онлайні, з правилами і вимогами до пісенного матеріалу та виступу можна ознайомитись на сайті. Торік було багато прекрасних дітей, сподіваємось багато хто з них повернеться в цьогорічний конкурс з новими творами. Бажаємо успіху всім учасникам та чекаємо на хороші дитячі пісні, гарні голоси і артистичних учасників", – коментує голова оргкомітету нацвідбору на Дитяче Євробачення-2019 Олександра Кольцова.

Зареєструватися для участі в онлайн-відборі може будь-який виконавець чи група виконавців віком від 9 до 14 років. Для цього необхідно заповнити заявку на офіційному сайті junior.eurovision.ua та додати відеозапис, де учасник виконує пісню наживо у супроводі записаної інструментальної фонограми без бек-вокалу. Тривалість композиції не повинна перевищувати трьох хвилин, а пісня не повинна комерційно видаватися, публікуватися або виконуватися публічно (слова чи музика) до 1 травня 2019 року. Окрім цього, учасникам потрібно зняти відеовізитівку в довільній формі, де необхідно представити себе та відповісти на запитання: "Що для тебе перемога?" і "Що для тебе Україна?", а також за бажанням можна розповісти про свою родину, рідний край та захоплення.

Нагадаємо, на Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2018, що проходив у Мінську (Білорусь), представниця від України Даріна Красновецька із піснею "Say Love" посіла почесне четверте місце. Творча команда Суспільного, яка готувала Даріну до фіналу, вважає це й особистою перемогою. Адже вперше за п’ять років участі у Дитячому Євробаченні Україна отримала такий високий результат. До того ж, міжнародний пісенний конкурс, що транслювався на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, переглянуло більше ніж 2,5 мільйони глядачів по всій країні (за аудиторією Universe).

"Минулого року, не зважаючи на відсутність фінансування і короткий термін проведення нацвідбору, нам вдалося досягнути гарного результату та привернути увагу до конкурсу, що підтвердили і цифри перегляду, і високе місце України в фіналі", – коментує голова оргкомітету нацвідбору на Дитяче Євробачення-2019 Олександра Кольцова.

Дитячий пісенний конкурс Євробачення – щорічний міжнародний конкурс для дітей, у якому беруть участь по одному представнику від кожної з країн-членів Європейської мовної спілки. Фінал цьогорічного Дитячого Євробачення-2019 пройде 24 листопада у м. Глівіце (Польща).