Документальна трилогія Суспільного «Битва за Чернігів» — дивіться англійською

Документальна трилогія Суспільного «Битва за Чернігів» — дивіться англійською

10 тра. 2023

Перша серія документального проєкту про оборону Півночі України «Битва за Чернігів» вийшла з багатоголосним закадровим перекладом англійською. Переглянути її можна на  ютуб-каналі Суспільне Чернігів.

«Ідея створити англомовну версію з’явилася одразу після виходу першої частини фільму українською, бо дуже багато людей в коментарях просили зробити хоча б англійські субтитри, а бажано — англійську переозвучку. Загалом, дуже багато українців за кордоном розповідають історію цієї війни своїм знайомим іноземцям. З англомовною версією фільму можна розповісти про битву за Чернігів ширшому колу людей. Крім того, тепер будь-яка людина, яка володіє англійською, може дізнатися правду про війну в Україні, адже російська пропаганда активно поширює дезінформацію. Тож наше завдання — розповідати правду, щоб її чули та бачили», — говорить автор фільму, продюсер новин Суспільне Чернігів Андрій Тіток.

Читайте також: «Славутич — це Україна» — відбувся допрем’єрний показ фільму Суспільне Чернігів

Озвучити фільм англійською вдалось завдяки меценатам — компанії Acropolium. 

«Нам винайняли перекладачів з професійними голосами. Ми дуже довго працювали над тим, щоб підібрати голоси, тембри, які будуть відповідати настрою фільму, і от — вже вийшла перша серія», — каже Андрій Тіток.

Трилогія Суспільне Чернігів «Битва за Чернігів» на сьогодні, це найбільш повна відеоісторія оборони Чернігова у лютому-квітні 2022 року, знята за спогадами військових. Фільм вийшов наприкінці 2022 року. Вже незабаром можна очікувати озвучені англійською мовою дві наступні серії. Наразі їх можна переглянути з англійськими субтитрами.

Команда Суспільне Чернігів у 2023 році підготувала ще два документальні проєкти про оборону від російських загарбників — #Лютий #Опір #Прилуки та «Славутич — це Україна».

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо Чернігів.

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: