Три проєкти Суспільне Чернігів потрапили до шортлиста фіналістів конкурсу «Честь професії 2023»

Три проєкти Суспільне Чернігів потрапили до шортлиста фіналістів конкурсу «Честь професії 2023»

8 тра. 2023

5 травня оголосили шортлист фіналістів XIV конкурсу професійної журналістики «Честь Професії 2023»* у шести основних та чотирьох спеціальних номінаціях. До коротких списків премії потрапили три роботи команди Суспільне Чернігів

Читайте також: «Славутич — це Україна» — відбувся допрем’єрний показ фільму Суспільне Чернігів

«Насправді, це дуже неочікувано і приємно, що мої 2 матеріали потрапили до короткого списку "Честі професії". Завжди вважав цей конкурс найпрестижнішим в українській журналістиці. Вдвічі приємніше вийти в фінал з-поміж понад 1000 робіт, які цьогоріч надіслали на конкурс», – говорить Андрій Тіток.

«Репортаж, який увійшов у шорт-лист «Честь професії», «Вибух на Валу» від команди «Суспільне Чернігів» є історією маленької жертви дорослої недбалості. Виставка, яка не передбачала зарядженої зброї понесла за собою 15 травмованих людей, зокрема 2-річного хлопчика, якого оперували лікарі 7 годин, а надалі його перевезли на лікування до Австрії. Чому боєприпас був заряджений? Чому зброю перед виставкою не обстежили? Чому дітям дозволяли брати ту зброю до рук? На всі ці питання дасть відповідь розслідування у кримінальному провадженні, яке триває і досі. Кадри зі зйомки стали матеріалами справами, оскільки саме під час  запису інтерв’ю  Суспільного стався вибух, і це зафіксувала камера, як і кадри з виставкою зброї до моменту трагедії», ­– розповідає Дар’я Янушкевич.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо Чернігів.

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

* Загальнонаціональний Конкурс професійної журналістики «Честь Професії 2023» став можливим завдяки фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що була надана через проєкт «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews.