«Новий відлік»: Чи призведе українське зерно до кризи в Європі

«Новий відлік»: Чи призведе українське зерно до кризи в Європі

7 кві. 2023

У п’ятницю, 7 квітня, о 19:00 розпочнеться наступний випуск суспільно-політичного токшоу «Новий відлік», яке виходить щоп’ятниці на місцевих телеканалах Суспільного Мовленняютуб-каналі Першого та в ефірі Українського Радіо.  

Читайте також: Навчання та освіта в окупації — «Кримське питання» на Суспільному

Ведучий токшоу «Новий відлік» Андрій Діхтяренко разом із запрошеними гостями обговорить такі теми:

  1. Чи призведе українське зерно до політичної кризи в Європі? 
  2. Наслідки фармацевтичної паніки.

Українське зерно везуть сухопутним коридором через Польщу та інші країни сусідів. Там воно частково осідає, створюючи проблеми для місцевих фермерів. Ведучий Андрій Діхтяренко у першому блоці токшоу «Новий відлік» обговорить з гостями ефіру, чому склалися такі перешкоди на сухопутному коридорі та як налагодити постачання зерна.

Досі немає чіткого алгоритму дій в тих випадках, якщо, наприклад, в селі немає фельдшера і рецепт отримати неможливо. Які регіони вважати небезпечними, де можна продавати ліки без рецепта, чи не призведе це до спекуляцій — на ці та інші питання шукатимуть відповіді в ефірі другого блоку токшоу «Новий відлік».

Гості токшоу:

  • Ярослав Железняк, народний депутат від партії «Голос»; 
  • Ілля Несходовський, директор Інституту соціально-економічної трансформації; 
  • Михайло Цимбалюк, народний депутат від фракції «Батьківщина»; 
  • Тарас Загородній, політтехнолог; 
  • Віктор Сердюк, президент Всеукраїнської ради захисту прав пацієнтів;  
  • Мар’яна Селюк, лікарка-терапевтка вищої категорії; 
  • Ольга Стефанишина, народна депутатка від партії «Голос», членкиня комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

«Новий відлік» — це майданчик для конструктивної дискусії про майбутнє України. До студії «Нового відліку» запрошують експертів, які аналізують головні події тижня. Серед постійних тем програми — ситуація на фронті, внутрішня та міжнародна політика, соціально значущі теми, спростування російської дезінформації та фейків.

Дивіться та слухайте токшоу «Новий відлік» з ведучим Андрієм Діхтяренком щоп’ятниці о 19:00 з березня на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення на ютуб-каналі Перший. В ефірі Українського Радіо можна слухати перший блок токшоу «Новий відлік».

 Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.