Керівники Європейської мовної спілки відвідали Суспільне Чернігів

Керівники Європейської мовної спілки відвідали Суспільне Чернігів

6 кві. 2023

Дельфіна Ернотт Кунсі, президентка Європейської мовної спілки, генеральна директорка France Télévision, та Ноель Курран, генеральний директор Європейської мовної спілки, відвідали Суспільне Чернігів. Європейських партнерів на Чернігівщину супроводжували Світлана Остапа, голова наглядової ради Суспільного, голова правління Суспільного Микола Чернотицький та член правління Суспільного, відповідальний за маркетинг, Андрій Таранов.

Читайте також: Керівництво ЄМС: «Пишаємося тим, як працюють журналісти Суспільного»

«Доступ до достовірних новин та інформації під час війни може означати різницю між життям і смертю. Таким чином, суспільні медіа відіграють центральну роль в інформуванні громадськості та боротьбі з фейковими новинами й іноземним втручанням. Вони є інструментом підтримки державного суверенітету. Ми пишаємося і схиляємо голову, коли бачимо і чуємо більше про роботу Суспільного Мовлення та їхніх журналістів і співробітників, які неймовірно ризикують, щоб надати рятівний круг для всіх, хто опинився під перехресним вогнем цієї жахливої війни», — зазначила Дельфіна Ернотт Кунсі.

«Для мене було привілеєм особисто подякувати працівникам Суспільного за ту роль, яку вони відіграли у збереженні мовника в ефірі. Хоробрість їхніх співробітників, а також багатьох журналістів і знімальних груп на місцях, як із Суспільного, так і з усіх наших мовників-членів, означає, що ми ніколи не будемо сліпими до реалій цієї жахливої війни», — наголосив Ноель Курран.

Візит на Суспільне Чернігів розпочався з укриття — через оголошення про загрозу ударів з повітря на території всієї України.

Іноземні партнери оглянули приміщення філії Суспільного та поспілкувалися з командою. Журналісти розповіли європейським колегам про роботу під час війни, а також над великими проектами зокрема, такими як документальні фільми «Битва за Чернігів» та «#Лютий #Опір #Прилуки», а також джаз-перформанс  «Музика в облозі»

Після візиту на філію Суспільного, керівники Європейської мовної спілки побачили наслідки бомбардувань центру Чернігова, який російська армія обстрілювала навесні 2022 року. 

«Ми, усі українці, маємо багато чого розповісти світу, і ми завжди використовуємо кожен шанс, щоб світ не забував, що війна триває. Приємно, що наші гості підтримують Україну і підтримують Суспільне Мовлення», розповідає менеджер Суспільне Чернігів Вадим Соколюк.

«24 лютого, коли ми зустрілися із повномасштабним вторгненням і обстрілами, я фізично відчула підтримку іноземних колег. Не хочу, щоб люди недооцінювали роль Суспільних мовників у всьому світі, медійників Європи, які допомогли переламати ставлення політиків до подій в Україні. Велика честь приймати таких гостей у Чернігові і поділитися нашим досвідом. Говорили про роботу під час облоги Чернігова. Коли чернігівці добували собі їжу та воду, а журналісти, які залишилися в місті працювати, так само добували бензин, щоб передати відзняті матеріали про місто», говорить головна редакторка новин Суспільне Чернігів Алла Скорик.

Читайте також:Суспільне Чернігів покаже Чемпіонат Європи-2023 зі спортивної гімнастики

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо «Чернігівська хвиля». 

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах:  

Фото — Миколи Іванчика, Дмитра Сахона