Кабіну збитого над Черніговом російського літака продали на аукціоні Суспільного за 45 тисяч гривень

Кабіну збитого над Черніговом російського літака продали на аукціоні Суспільного за 45 тисяч гривень

5 вер. 2022

2 вересня о 16:00 завершився благодійний аукціон Суспільне Чернігів, на якому продали частину кабіни російського СУ-34, збитого у небі над Черніговом 5 березня.

Переможцем аукціону став чернігівський програміст Олександр Матвієнко. Його ставка була найвищою на момент завершення торгів та склала 45 000 гривень. Кабіну літака Олександр Матвієнко передав історичному музею імені Тарновського, що в Чернігові. Вона стане частиною експозиції «Рашизм = фашизм. Чернігів 1941–2022».

«Я знімав сюжет про Валерія Зюська, який багато допомагав українським військовим, та був серед тих, хто намагався збити літак Красноярцева з рушниці. Після падіння літака він забрав частину кабіни у якості трофею. Я запитав, що він планує з нею робити. Валерій Федорович відповів, що хотів би чи продати кабіну для допомоги ЗСУ, чи виставити у музеї. Я одразу подумав провести аукціон, як ми вже проводили з прапорами. Переможець аукціону заплатив 45 тисяч гривень з метою передати кабіну музею. Таким чином ми виконали обидва бажання Валерія Зюська», — розповідає продюсер новин Суспільне Чернігів Андрій Тіток.

Читайте також: Прапор Чернігівщини продали на аукціоні за 200 тисяч гривень

Виручені кошти йдуть на потреби оперативного командування «Північ» через Благодійний фонд «Рамена», який закупляє чотири автівки для військових на передовій. 

Читайте також: Прапор Чернігова розіграли в лотереї: скільки грошей вдалося зібрати

Нагадаємо, ставки приймали з 31 серпня до 2 вересня під дописом-оголошенням на фейсбук-сторінці Суспільне Чернігів. Раніше Суспільне Чернігів уже продало два прапори Чернігова та Чернігівщини з підписом Головнокомандувача ЗСУ, Президента України Володимира Зеленського, на загальну суму у понад 200 тисяч гривень. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо «Чернігівська хвиля»

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: