Журналістка Суспільне Чернігів Аліна Клименко отримала Орден княгині Ольги

Журналістка Суспільне Чернігів Аліна Клименко отримала Орден княгині Ольги

29 сер. 2022

Журналістка Суспільне Чернігів Аліна Клименко знаходилась у Чернігові, коли місто перебувало у блокаді та потерпало від обстрілів російської армії. З нею перебувала і її сім`я, зокрема дві доньки. До Дня Незалежності України Указом Президента України її нагородили Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

«Аліна Клименко — та сама журналістка, яка зняла наслідки російського обстрілу черги за хлібом в одному з житлових мікрорайонів Чернігова. Обстріл стався неподалік дому журналістки, у розстріляній черзі стояв її тато, якому вдалося вижити. Це було у березні, коли Чернігів був заблокований російськими окупантами. У той період потрапити до міста було практично неможливо, і всі події висвітлювали ті, хто лишився у Чернігові», — розповідає шеф-редакторка новин Суспільне Чернігів Алла Скорик.

Вона розповідає, що передати цей матеріал з Чернігова було дуже непросто через проблеми зі зв`язком: «Коли це вдалось, подія набула розголосу, інформація дійшла аж до офісу президента США. Така робота і такі відео, відзняті тоді в Чернігові, точно впливали на підтримку України у світі».

Нагороди до Дня Незалежності також отримали:

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо «Чернігівська хвиля»

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: