Про перехід на українську та «російську щелепу» — викладачка Світлана Молочко в інтерв’ю Суспільне Чернігів

Про перехід на українську та «російську щелепу» — викладачка Світлана Молочко в інтерв’ю Суспільне Чернігів

5 сер. 2022

Про намір у найближчому майбутньому перейти виключно на українську заявляють близько третини російськомовних українців та близько двох третин двомовних громадян країни. Таку інформацію подає ВВС з посиланням на соціологічну службу «Рейтинг».

Про  перехід на українську в побуті, про те, чому слово «паляниця» стала своєрідним паролем і що таке «російська щелепа» — кореспондентка Суспільне Чернігів Тетяна Крижева поспілкувалася з викладачкою української мови Світланою Молочко в інтерв’ю для міжрегіонального телемарафону «Суспільне. Спротив» 

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 21:00. Онлайн трансляція марафону 一 на сайті Суспільне Чернігів та ютуб-каналі Суспільне Новини.

«Суспільне. Спротив» — 8-годинний прямоефірний щоденний інформаційний марафон, над яким працює регіональна команда Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. Виходить на усіх регіональних телеканалах Суспільного з 25 лютого 2022 року.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Чернігівській області — це телеканал Суспільне Чернігів та Українське Радіо «Чернігівська хвиля». 

Дивитися Суспільне Чернігів можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: