Українське Радіо можна слухати у застосунку «Дія»

Українське Радіо можна слухати у застосунку «Дія»

14 бер. 2022

У неділю, 13 березня, в мобільному застосунку «Дія» стала доступною функція «Дія Радіо». Відтепер будь-який громадянин України може безоплатно та цілодобово слухати ефір Українського Радіо, послуговуючись лише мобільним телефоном.

Трансляція Українського Радіо на «Дія Радіо» відбувається 24/7. 

Для того, щоб користуватися «Дія Радіо», потрібно:

  • відкрити застосунок «Дія» та перейти в розділ «Послуги»;
  • обрати «Дія Радіо». 

Якщо в розділі «Послуги» немає «Дія Радіо», потрібно оновити застосунок. 

«Дякую моїм колегам із Суспільного та Міністерства цифрової трансформації України за такий надважливий для нас усіх крок. Адже сьогодні війна відбувається не лише на фронті фізичному, надзвичайно запеклі бої ведуться й на фронті інформаційному. Відтепер українці матимуть доступ до актуальної правдивої інформації лише у два кліки у своєму ґаджеті, навіть там, де немає FM-сигналу чи просто фізично відсутній радіоприймач», — наголосив член правління Суспільного Дмитро Хоркін

Також у застосунку «Дія» доступний розділ «Дія TV», де можна в режимі онлайн дивитися телевізійний інформаційний марафон #UAразом, який спільно готують UA: ПЕРШИЙ та декілька інших українських телеканалів. 

Нагадаємо, починаючи з 22 лютого Українське Радіо транслює безперервний цілодобовий інформаційний марафон. 24 години на добу прямоефірне мовлення надає слухачам найактуальнішу і найточнішу інформацію про оборону країни. В гостях та у прямому включенні в марафоні — воєнні аналітики, керівні державні особи та провідні експерти з актуальних галузей воєнного часу. Найбільша кореспондентська мережа в усіх регіонах України спрямувала всі сили, аби повідомляти перевірені новини з перших рук, безпосередньо з місць подій.

Українське Радіо можна слухати в FM та AM діапазонах по всій країні. Завдяки розширенню мовлення у середньохвильовому діапазоні сигнал Українського Радіо покриває більшу частину території України, включно з невеликими населеними пунктами, до яких не доходить сигнал наявних FM-передавачів.

Окрім того, на середніх хвилях сигнал Українського Радіо можна безперешкодно чути під час руху автотранспортом територією областей, які покриваються відповідним сигналом. Як зазначають технічні спеціалісти Українського Радіо, практично всі радіоприймачі — від найстаріших до найновіших моделей, які сьогодні є у людей, працюють у середньохвильовому діапазоні. Усі канали Суспільного радіо перейшли на передачу сигналу Українського Радіо, їх можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio.